Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

30 për qind rroga më të larta për administratën për luftimin e Covid-19

Foto: Ani Petrova

Qeveria miratoi rritjen me 30 për qind të rrogave të nëpunësve të administratës shtetërore që janë në vijën e parë në luftimin e Covid-19, ata që punojnë në terren dhe ata që janë në kontakt të drejtpërdrejtë me njerëz të tjerë. Këtu përfshihen Ministria e Shëndetësisë, spitalet shtetërore dhe bashkiake, ministritë e ekonomisë, bujqësisë, transportit, drejtësisë, punës dhe politikës sociale, Ministria e Punëve të Brendshme, Ministria e Financave e cila nga ana e vet duet të motivojë njerëzit e vijës së parë nga Agjencia Kombëtare e të Ardhurve dhe Agjencia “Dogana”.

Kjo masë u miratua në mbledhjen e këshillit të koalicionit në pushtet.


Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita 432

Vala e tretë e epidemisë po largohet Vala e tretë e pandemisë është nën kontroll dhe po largohet. Numri bazë riprodhues i infeksionit ka një vlerë rekord të ulët - 0,595. Prirja për të tkurrur infeksionin është shumë e fortë. Numri i rasteve aktive..

botuar më 21-05-13 7.28.MD

Eurofound: Bullgarët – në vend të parë në BE për nga refuzimi i vaksinimit

Bullgaria është midis vendeve të BE me besimin më të ulët në qeverinë e saj kombëtare për përballimin e pandemisë. Ajo renditet me 2.7 pikë (nga 10 të mundshme) ndër Poloninë (2.1), Kroacinë (2.5) dhe Republikën Çeke (2.9). Këtë e tregon një studim i..

botuar më 21-05-13 6.34.MD
Ilijana Jotova

Siguria e BE-së dhe NATO-s janë paralele

Nuk mund të ketë vetëm siguri evropiane dhe vetëm të NATO-s. Duhet të ketë bashkëpunim të mirë dhe efektiv në interes të qytetarëve tanë, tha Nënpresidentja Ilijana Jotova përpara konferencës virtuale ”Avancojmë të ardhmen: Përgatitja për NATO..

rinovuar më 21-05-13 6.19.MD