Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

2/3 nga kompensimet e shlyera janë në ndihmë të sektorëve më të prekur ekonomik

Foto: arkiv

67 për qind nga mjetet e shlyera nga shteti për punëdhënësit për të ruajtur vendet e punës dhe të të punësuarve në kohën e gjendjes së jashtëzakonshme shpallur më 13 mars 2020, u orientuan te degët më të prekura ekonomike – industria përpunuese, tregtia, hotelet dhe restorantet. Këtë e tregon një analizë e Institutit Kombëtar të Sigurimeve. Afro 50 për qind nga të gjitha firmat e ndihmuara janë në Sofje, Pllovdiv dhe Varna.

Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita e 238

“Ndihma urgjente” ndodhet para kolapsit Mjekët urgjentë janë shumë vështirësuar në provat e tyre që t’u përgjigjen qindra sinjaleve, pasi çdo ditë numri i të infektuarve me Covid-19 rritet, tha për Televizionin Kombëtar Bullgar /BNT/ Katja..

botuar më 20-10-31 5.40.MD
Radosvet Radev

Ekonomia nuk do të përballojë një mbyllje të dytë

Turizmi, transporti, pronarët e restoranteve dhe kultura janë sektorët më të prekur nga kriza e koronavirusit, njoftoi para televizionit bTV Radosvet Radev, kryetar i Dhomës Ekonomike Bullgare. Ai u mbështet te statistika kombëtare, sipas së cilës..

botuar më 20-10-31 4.47.MD
Katja Sungarska

“Ndihma urgjente” ndodhet para kolapsit

Mjekët urgjentë janë shumë vështirësuar në provat e tyre që t’u përgjigjen qindra sinjaleve, pasi çdo ditë numri i të infektuarve me Covid-19 rritet, tha për Televizionin Kombëtar Bullgar /BNT/ Katja Sungarska, zëdhënëse e “Ndihmës Urgjente”...

botuar më 20-10-31 2.40.MD