Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Banka Botërore: Po ulet cilësia e arsimit bullgar

Foto: BGNES

Ulje e cilësisë së arsimit te ne gjatë dekadës së fundit – këtë konstatim e bëri Banka Botërore në aktualizimin e fundit të Indeksit të Kapitalit Njerëzor. Indeksi prognozon se çfarë është shansi i një fëmije ta zhvillojë potencialin e tij dhe të jetë në një gjendje të mirë shëndetësore pasi arrin moshën e pjekur. Vendi ynë është shënuar në raport me akoma një shembull shqetësues – për pakësimin e viteve të arsimit.

Përfundimi kryesor është se të rinjtë në Evropë marrin mundësitë e domosdoshme për zhvillimin e tyre si “të moshuar produktivë”. Mirëpo, pandemia e Covid-19 kërcënon arritjet e deritanishme, për shembull mbylljen e shkollave, paralajmërojnë nga Banka Botërore.

Më shumë nga rubrika

Shpallën klasifikimin e kandidatëve për studentë jashtë Bullgarisë për shkallën master

Ministria e Arsimit shpalli klasifikimin e parë të kandidat-studentëve bullgarë që jetojnë jashtë Bullgarisë, si dhe të shtetasve të Maqedonisë së Veriut, të cilët do të bëjnë studime pë shkallën Master pasi kanë mbaruar arsimin e tyre të lartë në..

botuar më 20-10-20 4.00.MD

Bashkimi Evropian i drejtoi Bullgarisë pyetje në lidhje me marrjen e nënshtetësisë kundrejt investimeve

Në një letër dërguar Bullgarisë Komisioni Evropian shprehu shqetësime ndaj regjimit të dhënies së nënshtetësisë kundrejt investimeve. Brukseli kërkon nga Sofja hollësi suplementare për këtë praktike. Qeveria bullgare disponon një muaj..

botuar më 20-10-20 3.45.MD

Një Qendër Logjistike Kombëtare do të koordinojë luftimin e Covid-19

Që nga java e ardhshme në Bullgari nis punë Qendra Logjistike Kombëtare. Detyra e saj do të jetë të përmirësohet komunikimi midis hallkave të ndryshme shëndetësore dhe kujdesi mjekësor për pacientët me koronavirus. Qendra do të punojë 24 orë..

botuar më 20-10-20 12.16.MD