Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Me muzikë dhe sport kundër agresionit

Foto: catchtherainbow.eu

Të provokojë vëmendjen e njerëzve të rinj dhe të publikut bullgar drejt parandalimit të agresionit - ky është qëllimi i projektit të Fondacionit “Preke Ylberin” dhe të Ministrisë së Rinisë dhe të Sportit, nisur në fillim të vitit shkollor.

Nën emërtimin “Njerëzit e rinj - e Ardhmja e Bullgarisë - në veprim”, projekti është i orientuar drejt 1000 të rinjve nga i gjithë vendi në moshë që nga 15 deri më 29 vjeç. Tema kryesore është e lidhur jo vetëm me agresionin, por dhe me pasojat prej tij, si dhe me inkurajimin drejt një sjelljeje të përgjegjshme sociale dhe një mënyrë shëndetësore të jetesës. Në kuadrin e iniciativës do të zhvillohet  një varg  me fushata informative, shfaqje sportive, një tryezë e rrumbullakët kulturore-artistike, trajnime të jashtme si dhe veprimtari të tjera.

Iniciatorët duan që të arrijnë deri tek më shumë njerëz të rinj nëpërmjet ndihmës së muzikës dhe të sportit. Kurse pjesa më atraktive nga projekti është kënga “Të bashkuar”. Krijimi muzikor interpretohet nga këngëtarja Valentina Aleksandrova. Në videon e këngës marrin pjesë fëmijë, të rinj si dhe sportistë të njohur bullgar, të cilët qëndrojnë pas kauzës.

Kënga ”Të bashkuar” del në gjuhën bullgare dhe angleze. Varianti i saj bullgar do të shpërndahet nga kanalet tona prijëse televizive si dhe nga radiostacionet, kurse versioni anglez - përmes mediave sociale si You Tube, Facebook dhe kanale të tjera në të gjithë Evropën:

Mund të shikoni videon:

Përpiloi: Veneta Nikollova

Përgatiti në shqip: Nataniela Vasileva

Më shumë nga rubrika

“Nomadëve Fluturues”

Projekti i ri “Sintezis” – i incizuar mes qetësisë së natyrës

Projekti i ri audio-vizual i “Nomadëve Fluturues”, i prezantuar nga Daniell dhe Kristina Angjellovi, quhet “Sintezis” dhe i kushtohet natyrës dhe bilancit delikat të saj me njerëzimin. Vendi, të cilin e kanë zgjedhur për të xhiruar videon e vet të..

botuar më 20-10-26 10.53.PD

Mark Kadin: Për mua nuk ekziston jetë jashtë muzikës

Prindërit ishin ata të cilët e caktuan rrugën krijuese të njërit prej muzikantëve të talentuar të kohës sonë – Mark Kadin. Ai mësoi në shkollën muzikore në qytetin e lindjes Kramatorsk të Ukrainës. Aty nisi të ndjekë gjurmët e gjyshit dhe filloi..

botuar më 20-10-16 7.05.PD

Vasko Vasilev mbushi 50 vjeç: “E dua publikun dhe kolegët e mi, ëndërroj që të kthehemi nëpër salla!"

Ai e ka filluar karrierën e vet kur ka qenë vetëm 10 vjeç si një fëmijë-çudi. Vaskoja është një nga interpretuesit më karizmatik, të cilët skena bashkëkohore njeh. Koncertet e tij gjithmonë shkaktojnë një interes të madh, për të cilat ai shpërblehet me..

botuar më 20-10-14 2.29.MD