Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Drejtori i Radios Kombëtare Bullgare Andon Balltakov: BNR nuk është agjenci shtetërore

Andon Balltakov
Foto: Evelina Stojanova

Drejtori i përgjithshëm i Radios Kombëtare Bullgare (BNR) Andon Balltakov shpalli se nëpërmjet tij nuk janë bërë prova për ndikime politike mbi radion publike. Para ekspozitës rinore “Kosherja e Karrierës” në Sofje Balltakov deklaroi kategorikisht se do të punojë për përmirësimin e pozitave të Bullgarisë në klasifikimet ndërkombëtare për liri të fjalës dhe se do ta bëjë publike çdo një provë për ndikim mbi BNR.

BNR nuk është agjenci shtetërore. Këtë e kam thënë edhe para kolegëve. Ne nuk lutemi për para, nuk lypim. Shoqëria bullgare ka nevojë për një radio-organizatë të pavarur dhe unë si drejtor i përgjithshëm jam i detyruar të punojë në këtë drejtim, shtoi menaxheri.

Drejtori i përgjithshëm u bëri thirrje të rinjve jashtë shtetit për të mos e konsideruar rikthimin e tyre në Bullgari si një kthim prapa.

Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita e 231

Spitalet ndalojnë pranimet e planifikuara mbi 120 raste të Covid-19 për 100 000 banorë Me urdhër të ministrit të shëndetësisë Kostadin Angellov nga 25 tetori spitalet në krahinat me sëmundshmëri mbi 120 veta për 100 mijë banorë pezullojnë..

botuar më 20-10-24 5.39.MD

U hoq karantina e kryeministrit

Inspektorati Shëndetësor i Sofjesnjoftoi se u hoq karantina e kryeministrit Bojko Borisov pas rezultateve negative të PCR teste dy ditë me radhë. Më herët u njoftua, se Inspektorati Shëndetësor i Sofjes e vuri nën karantinë kryeministrin..

rinovuar më 20-10-24 4.27.MD

Mjekët kritikuan pushtetin për shkak të masave jokonsekuente antiepidemike

Bashkimi i Mjekëve Bullgarë bëri thirrje për mbylljen e lokaleve të natës dhe të diskotekave si dhe për organizimin e veprimtarive sportive pa publikë aty ku nuk mund të sigurohet distanca e domosdoshme. Bashkimi kritikon pushtetarët se..

botuar më 20-10-24 3.12.MD