Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Publikuan rregulla për kërkesat në lidhje me përdorimin e maskave mbrojtëse gjatë pandemisë

Foto: Radio Vidin

Komisioni për Mbrojtjen e Konsumatorëve prezantoi në sajtin e vet këshilla për kërkesat në lidhje me përdorimin e maskave mbrojtëse gjatë pandemisë së Covid-19. Ato janë përgatitur në bazë të normave të Komitetit Evropian të Standardizimit (CEN).

Në përputhje me standardet maskat e punuara me dorë duhet të jenë prej pëlhurash të trasha, por duhet t'ju lejojnë të merrni frymë lehtë dhe të mos avulloni fytyrën. Zgjidhjet ekstreme, si materiale izoluese ndërtimi, pelena, qese për fshesë me korrent etj. nuk lejohen aspak. Maskat për përdorim të shumëfishtë duhet të lahen me temperaturë të ujit të paktën 60 gradë. Nuk rekomandohet tharja me tharëse flokësh ose në soba me mokrovalë.

Tërë informacioni mund të lexohet KËTU.

Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita e 357

Rimëkëmben imunizimet sipas planit të vaksinimit Imunizimet në katër fazat e para të planit të vaksinimit do të rimëkëmben ndoshta nesër, njoftoi për BNR drejtorit i spitalit “Pirogov” prof. Asen Balltov. “Korridoret e gjelbra” do të..

botuar më 21-02-27 5.30.MD

Qeveria ka harxhuar më shumë mjete gjatë shkurtit në krahasim me muajin e kaluar

Qeveria ka përshpejtuar shpenzimet në shkurt në krahasim me muajin e mëparshëm, u bë e qartë nga raporti mbi gjendjen e thesarit në janar. Shpenzimet për masat ekonomiko-sociale, 50 levat (25 euro) shtesë për pensionet në dy muajt e parë të..

botuar më 21-02-27 4.01.MD

Transportuesit kërcënojnë me bllokim të lëvizjes në PKK “Kullata”

Kompanitë e vogla të mallrave po pësojnë humbje serioze për shkak të testimit të shoferëve të kamionëve të imponuar nga autoritetet greke në pikën e kalimit kufitar “Kullata-Promahon”. Pakënaqësia u përshkallëzua dhe mund të kalojë në një..

botuar më 21-02-27 3.07.MD