Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Një ekspozitë ndërkombëtare për produkte mbrojtëse dhe siguri po fillon në Plovdiv

Foto: hemusbg.org

Biznesi bullgar i mbrojtjes takon partnerë evropianë dhe botërorë në kuadrin e edicionit të 14 të ekspozitës ndërkombëtare “Hemus-2020 – mbrojtje, antiterrorizëm, siguri”. Panairi ndërkombëtar Plovdiv është mikpritësi i aktivitetit, i cili do të vazhdojë deri në 3 tetor.

"Gjatë dhjetë viteve të fundit po vëzhgojmë një tendencë të pandërprerë të rritjes së pranisë ndërkombëtare. Ka deklaruar pjesëmarrjen e vet kontingjenti ushtarak i një shteti aleat në NATO" – vuri në dukje kontraadmirali Nikollaj Nikollov, kryetar i fondacionit “Hemus” para “Kanalit Televiziv Bullgar”. Pjesëmarrja ndërkombëtare është motivuar nga gjendja specifike gjeografike dhe gjeopolitike e Bullgarisë si anëtar i BE-së dhe NATO-s, që është një mesazh i fortë. Kontraadmirali Nikollaj Nikollov saktësoi: “Ekspozuesit tanë ndërkombëtarë vijnë në vend të parë për shkak të projekteve modernizuese të ushtrisë bullgare, por edhe për shkak të mundësive të mira për realizimin e kontakteve.”

Ekspozita e specializuar ndërkombëtare për teknikë mbrojtëse zhvillohet me vendim të Këshillit të Ministrave që nga viti 1995 deri më sot në çdo vit çift.


Më shumë nga rubrika

Një video prezanton Bullgarinë si IT qendër me tradita

Një kompani bullgare përhapi video kushtuar sektorit teknologjik në Bullgari, bëri të ditur Radio Sofja e BNR-së. Videoja prezanton përvojën dhe traditat shumëvjeçare të vendit tonë në fushën e inovacioneve. Janë përfshirë shembuj më të ndryshëm,..

botuar më 20-10-21 2.12.MD

Pse një holandez dëshiron ndryshim të rendit politik në Bullgari?

Në qoftë se një milion bullgarë bashkohen rreth prioriteteve kryesore për zhvillimin e vendit të vet, në skenën politike do të dalin profesionistë, të cilët të punojnë për kauzën “Bullgaria”. Në këtë beson holandezi Patrick Smithuis , i cili që nga..

botuar më 20-10-21 12.09.MD

Shpallën klasifikimin e kandidatëve për studentë jashtë Bullgarisë për shkallën master

Ministria e Arsimit shpalli klasifikimin e parë të kandidat-studentëve bullgarë që jetojnë jashtë Bullgarisë, si dhe të shtetasve të Maqedonisë së Veriut, të cilët do të bëjnë studime pë shkallën Master pasi kanë mbaruar arsimin e tyre të lartë në..

botuar më 20-10-20 4.00.MD