Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria dhe akoma 14 shtete janë për veprime të përbashkëta në BE kundër gënjeshtrave për 5G teknologjitë

Foto: Reuters

BE-ja ka nevojë për një strategji kundër dezinformimit për 5G teknologjitë. Në rast të kundërt gënjeshtrat mund të rrezikojnë rimëkëmbjen ekonomike. Këtë e pohojnë 15 shtete, ndër të cilat edhe Bullgaria, në një letër ndaj Komisionit Evropian, cituar nga agjencia “Rojters”.

Teoritë e konspiracionit për teknologjinë e re çuan në djegien e kullave të sinjalit në 9 vende evropiane, si dhe në sulme ndaj punëtorëve.

Letra iu dërgua eurokomisionarëve të digjitalizimit dhe të tregut të brendshëm.

E kanë nënshkruar Austria, Bullgaria, Kroacia, Çekia, Qiproja, Estonia, Finlanda, Greqia, Letonia, Lituania, Luksemburgu, Portugalia, Sllovakia, Suedia dhe Polonia.


Më shumë nga rubrika

40 për qind prej bullgarëve e konsiderojnë Covid-19 armë biologjike

40 për qind nga bullgarët janë të mendimit se koronavirusi është një armë biologjike krijuar për të zvogëluar popullsinë e Tokës. Këtë e tregojnë të dhënat e një sondazhi i Agjencisë “Trend”. 33 për qind nga të anketuarit mendojnë se..

botuar më 20-11-24 4.04.MD

Biznesi bullgar këmbëngul për mbështetje financiare

Pasi dje u shpall domosdoshmëria e masave të reja kufizuese që pritet të hyjnë në fuqi më 27 nëntor, Dhoma Ekonomike Bullgare këmbënguli për një Program Kombëtar në Ndihmë të Biznesit Bullgarë. Qëllimi është që në sajë të tij të garantohet marrja e..

botuar më 20-11-24 3.43.MD

Testimi për Covid-19 bllokoi trafikun e kamionëve dhe maunave drejt Greqisë

Në PKK “Kullata – Promahon” ka radha të gjata prej kamionësh dhe maunash për shkak të testimit në masë për Covid-19 të shoferëve nga ana greke, transmetoi një korrespondent i BNR-së. Ndërkaq, autoritetet greke kanë ndërprerë përkohshëm..

rinovuar më 20-11-24 1.42.MD