Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Ministria e Kulturës me përgjigje lidhur me dorëheqjen e drejtorit të përgjithshëm të BNR

Foto: BGNES

Nga Ministria e Kulturës dolën me pozitë lidhur me dorëheqjen e drejtorit të përgjithshëm të Radios Kombëtare Bullgare (BNR) Andon Balltakov. Vet Balltakovi kërkoi dorëheqjen e ministrit të kulturës Boill Banov sepse zëvendësoi tekst nga projektligji për radion dhe televizionin tashmë miratuar nga BNR.

Në pozitën e ministrisë theksohet se tërë teksti i projektligjit u botua në faqen internet të dikasterit dhe deri më 18 nëntor mund të bëhen propozime nga të gjitha palët e interesuara, duke përfshirë edhe Radion Kombëtare Bullgare.

Në parlament Partia Socialiste Bullgare dhe disa deputetë të pavarur kërkuan dorëheqjen e ministrit të kulturës Boill Banov për arsye të ndryshimeve të ardhshme në ligjin për radion dhe televizionin.Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita e 271

Parlamenti miratoi propozimin e qeverisë për të përfshirë Bullgarinë në marrëveshjet e BE-së për blerjen e vaksinave kundër COVID-19 Vaksina nuk do të përfshihet në kalendarin e imunizimit të Bullgarisë. Ajo do të vendoset vetëm pas pëlqimit..

botuar më 20-12-03 7.30.MD
Ministri Angellov

Vaksinimi kundër COVID-19 vetëm me pëlqimin e informuar

Parlamenti miratoi propozimin e qeverisë për të përfshirë Bullgarinë në marrëveshjet e BE-së për blerjen e vaksinave kundër COVID-19 Vaksina nuk do të përfshihet në kalendarin e imunizimit të Bullgarisë. Ajo do të vendoset vetëm pas pëlqimit të..

botuar më 20-12-03 3.37.MD

Komisioni Evropian ngriti padi kundër Bullgarisë për shkak të ndotjes së ajrit

KE-ja ngriti padi para Gjykatës së BE-së kundër Bullgarisë për shkak të moszbatimit të vendimit të Gjykatës për cilësinë e ajrit atmosferik dhe shkeljen e vazhdueshme të vlerave të lejuara të grimcave të pluhurit. Kërkesa mund të çojë në vendosjen..

botuar më 20-12-03 3.28.MD