Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Nuk anulohet karantina për personat e kontaktit në rast testi negativ

Foto: EPA/BGNES

Dallimi në urdhrin e ri të ministrit të shëndetësisë Kostadin Angellov që hyn n fuqi nga 23 tetor, është në ditët kur njerëzit janë nën karantinë. Nga 14 ato ditë reduktohen në 10. Edhe të jetë negativ testi, karantina e personit të kontaktit nuk anulohet. Këtë e tha para Nova TV kryeinspektori shëndetësor shtetëror docent doktor Angell Kunçev.

Ai tha se momenti më i paqartë në urdhrin është sesi njeriu të dalë nga shtëpia për të bërë test, në se ka dyshim se është pozitiv dhe është në izolim. Lidhur me këtë docenti Kunçev siguroi se punohet me Arkën Shëndetësore që mjekët personalë të bëjnë teste në shtëpitë megjithë edhe të shpejta.

Sipas docentit Kunçev numri i të infektuarve në vend mund të rritet deri në 5000-6000 për ditë.


Më shumë nga rubrika

Сovid-19 në Bullgari: Dita e 268

Në fund të vitit pritet të furnizohen vaksinat e para kundër Covid-19 Vaksinat e para kundër Covid-19 në Bullgari do të jenë prodhim të  Pfizer-BioNTech dhe priten të furnizohen në fund të vitit 2020 ose në fillim të vitit 2021. Këtë e tha Ministri i..

botuar më 20-11-30 5.52.MD

Në fund të vitit pritet të furnizohen vaksinat e para kundër Covid-19

Vaksinat e para kundër Covid-19 në Bullgari do të jenë prodhim i Pfizer-BioNTech dhe priten të furnizohen në fund të vitit 2020 ose në fillim të vitit 2021. Këtë e tha Ministri i Shëndetësisë Kostadin Angellov në mbledhjen te Kryeministri Bojko Borisov...

botuar më 20-11-30 4.43.MD

Sofja del nga rajonet me sëmundshmëri të lartë të Covid-19

Gjatë javës së kaluar më se 12 000 veta u shëruan nga Covid-19. Po ulet presioni mbi sistemin shëndetësor. Sofja po largohet nga zonat me sëmundshmërinë më të lartë – nga 1000 raste për 100 000 banorë. Në këtë grup mbeten vetëm qytetet Gabrovo dhe..

botuar më 20-11-30 3.21.MD