Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Ka të ngjarë të krijohen spitale fushore për Covid-19

prof.Kostadin Angellov
Foto: BGNES

Nuk përjashtojmë mundësinë për krijimin e spitaleve fushore, por për to duhet të gjejmë mjekë, infermiere, sanitarë. Tani këta kuadro nuk mjaftojnë, tha para Nova TV ministri i shëndetësisë profesor Kostadin Angellov.

Ministri mendon se kufizimet e reja nuk janë të vonuara dhe shtoi se asnjë politik nuk u përpoq të ushtrojë ndikim mbi të në marrjen e vendimit.

Bullgaria është në një nga vendet kryesore për nga vdekshmëria në BE dhe kjo është shqetësuese. Tani për tani nuk ka propozim nga kryeinspektori shëndetësor shtetëror për masa të tjera.

Situatën aktuale rreth pandemisë në vend profesori Angellov e caktoi si të kontrollueshme.


Më shumë nga rubrika

Testimi për Covid-19 bllokoi trafikun e kamionëve dhe maunave drejt Greqisë

Në PKK “Kullata – Promahon” ka radha të gjata prej kamionësh dhe maunash për shkak të testimit në masë për Covid-19 të shoferëve nga ana greke, transmetoi një korrespondent i BNR-së. Ndërkaq, autoritetet greke kanë ndërprerë përkohshëm..

rinovuar më 20-11-24 1.42.MD

Komisioni Bullgaro-Maqedonas i Çështjeve Historike do të ketë mbledhje më 3 dhe 4 dhjetor

Mbledhja e re e Komisionit Bullgaro-Maqedonas të Çështjeve Historike do të mbahet online më 3 dhe 4 nëntor. Pas vetos së Bullgarisë, komentet negative për komisionin e përbashkët të ekspertëve për çështjet historike u rritën. Tashmë ka presion..

botuar më 20-11-24 11.11.PD

Nuk ka rrezik për anulimin e vitit shkollor

Dr. Julian Petrov nga sindikata "Edukimi" bëri thirrje para Televizionit Kombëtar Bullgar /BNT/ për të zgjedhur mësimin në distancë për të gjithë vendin. Nuk përjashtohetmundësia për të mësuar edhe në verë, por në këtë fazë nuk ka rrezik që viti..

botuar më 20-11-24 10.30.PD