Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Qeveria do të kërkojë mundësi për t’i ndihmuar sektorët e prekur

Denica Saçeva
Foto: BGNES

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale do të kërkojë mënyra që të ndihmojë me mjete evropiane punëdhënësit, të cilët duhet ta ndalojnë veprimtarinë e tyre për shkak të pandemisë, tha para gazetarëve Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale Denica Saçeva.

Sipas fjalëve të Ministres, e cila mori pjesë në një mbledhje të Komisionit Social Parlamentar, do të kërkohet vendim për të gjitha veprimtaritë e prekura ekonomike. Po mendohet edhe një mekanizëm për dëmshpërblime direkte të punonjësve, pa pjesëmarrjen e punëdhënësit.

Në kuadrin e buxhetit të sigurimit shoqëror janë parashikuar rreth 350 mln euro për papunësi dhe në qoftë se ajo kufizohet deri në 7% nuk ka pengesa që me ndryshime të brendshme t’i drejtohen më shumë mjete masës 60/40, vuri në dukje Saçeva.


Më shumë nga rubrika

Vizatim - Dajana Vasileva, 10 vjeç

Covid-19 në Bullgari: Dita e 262

Numër më i lartë i të vdekurve dhe i të shëruarve nga Covid-19 në Bullgari gjatë 24 orëve të fundit 3146 janë rastet e reja të koronavirusit gjatë 24 orëve të fundit, tregon Portali Unik Informativ. Nga 7244 PCR teste të realizuara të..

botuar më 20-11-24 7.23.MD

Deputetët miratuan Buxhetin e Sigurimeve Shoqërore të Shtetit për 2021

Që nga 1 janari pensioni minimal bëhet 300 leva(153 euro).Këtë e vendosën deputetët, duke miratuar Buxhetin e Sigurimeve Shoqërore të Shtetit për 2021. Parlamenti miratoi gjithashtu buxhetin e Arkës Kombëtare të Sigurimeve Shëndetësore për..

botuar më 20-11-24 7.09.MD

40 për qind prej bullgarëve e konsiderojnë Covid-19 armë biologjike

40 për qind nga bullgarët janë të mendimit se koronavirusi është një armë biologjike krijuar për të zvogëluar popullsinë e Tokës. Këtë e tregojnë të dhënat e një sondazhi i Agjencisë “Trend”. 33 për qind nga të anketuarit mendojnë se..

botuar më 20-11-24 4.04.MD