Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Kompanitë do ta vazhdojnë punën në distancë edhe pas pandemisë

Foto: Reuters

¼ prej firmave bullgare kanë aplikuar kushte të zhdërvjellëta të punës për shkak të Covid-19. E njëjta përqindje prej firmave janë gati t’i vazhdojnë masat edhe pas krizës. Prognoza është që të mbeten të punojnë në distancë 50% prej nëpunësve, tregon një studim i “ Mercer Bulgaria”.

63% prej punëdhënësve e pranojnë punën në distancë. Gjysma e menaxherëve mendojnë për strategji për automatizimin e proceseve të punës. 28% orientohen ndaj punës në kuadrin e projekteve të ndryshme. 67% e menaxherëve mendojnë se paraqitja e nëpunësve të tyre është më mirë dhe prodhueshmëria rritet në kushtet shtëpiake. 81% e kompanive kanë ngrirë emërimin në punë të nëpunësve të rinj, 19 % kanë shkurtuar pjesë prej personelit, bëri të ditur investor.bg.

Më shumë nga rubrika

Parashikohet një rënie serioze e mjeteve të cilat i dërgojnë emigrantët në Bullgari

Një rënie е parave që emigrantët i dërgojnë në atdheun e tyre do të ketë një ndikim shkatërrues në një sërë vendesh nga regjioni i Evropës Lindore dhe Azisë Qendrore , prognozon Banka Botërore. Ekspertët parashikojnë një rënie nga 16 % të parave të..

botuar më 20-12-01 7.10.PD
Denica Saçeva

Në fund të vitit papunësia do të jetë 7%

Papunësia po ulet nga 9% gjatë muajit maj në 6.9% gjatë tetorit, tha Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale Denica Saçeve para BNR-së. Ajo parashikoi një rritje të konsiderueshme gjatë dhjetorit për shkak ë bizneseve të mbyllura, por nuk pret që..

botuar më 20-11-29 12.50.MD

S&P konfirmoi ‘BBB’ vlerësimin e Bullgarisë me një perspektivë të qëndrueshme

Agjencia Ndërkombëtare e Vlerësimit S&P Global Ratings ka konfirmuar vlerësimin afatgjatë dhe afatshkurtër të Bullgarisë në monedhën e huaj dhe vendase 'BBB / A-2'. Kjo u njoftua nga Ministria e Financave. Perspektiva para vlerësimit tonë,..

botuar më 20-11-28 11.39.PD