Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Zgjatet afati i vlefshmërisë së dokumenteve të identitetit

Foto: mvr.bg

Periudha e vlefshmërisë së kartave të identitetit dhe të pasaportave që skadon nga 13.03.2020 deri më 31.01.2021 zgjatet me 6 muaj. Këtë e vendosi parlamenti me ndryshimet e miratuara në lexim të dytë në Ligjin për masat dhe veprimet në kohën e gjendjes së jashtëzakonshme. Deri tashti ky tekst i ligjit ishte për kartat e identitetit afati i zgjatjes së të cilave përfundon deri më 31.10.2020.

Brenda afatit të zgjatjes kartat e identitetit dhe pasaportat janë dokumente të vlefshme të identitetit në Bullgari dhe jashtë shtetit – në kushtet e reciprocitetit.


Më shumë nga rubrika

Qendra e Sofjes transformohet në një “qytet të verës”

Një qytezë speciale e verës në qendër të Sofjes, mbi 1000 lloje verë prej 12 shteteve ballkanike, një program i larmishëm muzikor dhe kulinar - e gjithë kjo i pret vizituesit e Festivalit të Dhjetë Ndërkombëtar Ballkanik të verës, i cili do të..

botuar më 21-06-17 7.15.PD

Tri arushka u shpëtuan në Rodopet

Fati i tri arushkave në rajonin e malit Rodope preokupoi shoqërinë bullgare. Pas një operacioni tjetër të shpëtimit në rajonin e qytetit Smoljan, i treti me radhë në dhjetë ditët, ekspertët shtetërorë nga rajoni, përgjegjës për ruajtjen e larmisë..

botuar më 21-06-16 1.45.MD

Më pak aplikime, por më shumë seksione zgjedhore

Një ditë para afatit të fundit për aplikim për votim jashtë vendit – 15 qershor, u paraqitën më se 55 000. Nuk ka gjasa që deri në fund të ditës së sotme numri i tyre të arrijë 87 216 aq sa ishin në zgjedhjet e mëparshme parlamentare më 4 qershor...

botuar më 21-06-15 12.47.MD