Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria dhe Palestina arritën marrëveshje për forcimin e bashkëpunimit

Foto: BGNES

Ministrja e punëve të jashtme e Bullgarisë Ekaterina Zaharieva dhe ministri i jashtëm dhe i ekspatriatëve i Palestinës Rijad al Mallki nënshkruan një Marrëveshje për Bashkëpunim në fushën e arsimit, shkencës, kulturës, rinisë dhe sportit midis qeverive të Republikës së Bullgarisë dhe të Palestinës.

Punohet edhe për nënshkrimin e marrëveshjes për bashkëpunim midis dhomave tregtare të të dy shteteve. Në vitin 2019 eksporti bullgar për në Palestinë ishte për 800 mijë dollarë.

Ministrja Zaharieva siguroi homologun e saj se Palestina u përfshi si një vend me përparësi në Programin Afatmesëm të Bullgarisë për ndihmën zyrtare në arsim për periudhën 2020-2024. Zaharieva theksoi se deri tashti 5000 palestinezë kanë mbaruar universitete bullgare.

Nga ana e vet ministër Rija dal Mallki shprehu mirënjohje për mbështetjen e Bullgarisë, e cila ndihmon me bursa studentët palestinezë në universitetet bullgare.

Ekaterina Zaharieva dhe  Rijad al Mallki diskutuan edhe procesin paqësor në Lindjen e Mesme.

Zaharieva dëshmoi për rëndësinë që Bullgaria iu kushton marrëdhënieve me Palestinën dhe me Izraelin dhe gjetjes së zgjidhjes paqësore të konfliktit midis tyre. "Ne jemi miq të të dy vendeve. Unë besoj se Bullgaria mund të luajë një rol të rëndësishëm si një mik i të dyve," shtoi Zaharieva.


Më shumë nga rubrika

Mbi një e katërta prej trafikut të internetit është me qëllim të keq

Një total prej 26% e të gjithë trafikut të internetit në vendin tonë është trafik me qëllim të keq bot i krijuar nga programet, raporton BTA duke cituar të dhëna nga Ministria e Qeverisjes Elektronike. Sipas tyre, 80% e të gjitha incidenteve të..

botuar më 22-09-27 6.35.MD
Stanimir Stanev

Në zonat kufitare jugore vijon gjendja e shpallur e pjesshme e fatkeqësisë për shkak të presionit të emigrantëve

Gjendja e pjesshme e jashtëzakonshme për shkak të presionit migrator në rajonet e Burgasit, Jambolit dhe Haskovos do të zgjatet. Ajo u shpall më 23 shtator dhe do të vazhdojë për shkak të riparimeve urgjente të rrugëve pyjore. Në Jamboll,..

botuar më 22-09-27 5.58.MD

Ministria e Punëve të Jashtme e Bullgarisë dënoi përdhosjen e himnit kombëtar bullgar në Shkup

Ministria e Punëve të Jashtme (MPJ) dënoi përdhosjen publike të himnit kombëtar bullgar gjatë ndeshjes së futbollit ndërmjet ekipeve kombëtare të Bullgarisë dhe të Republikës së Maqedonisë së Veriut në Shkup. Në deklaratën e zëdhënësit të..

botuar më 22-09-27 5.24.MD