Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Shkupi dënoi një video me një flamur bullgar të ndezur

Foto: arkiv

Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Maqedonisësë Veriut dënoi videon e publikuar në rrjetet sociale, e cila tregon sesi të rinjtë djegin flamurin bullgar, njoftuan mediat maqedonase të cituara nga BTA. Videoja u publikua nga organizata rinore e VMRO-DPMNE në komunën Gazi Baba. Ministria tha se kjo ka qenë një provë e pasuksesshme për të provokuar urrejtje midis  shtetasve të të dyja vendeve. Ministria e Jashtme në Shkup deklaroi se "dënon fuqimisht çdo akt të përdhosjes së çdo simboli kombëtar, duke përfshirë këtu simbolet e Republikës fqinje të Bullgarisë, si dhe çdo formë tjetër të urrejtjes që nuk korrespondon me marrëdhëniet thelbësore midis të dy vendeve”.


Më shumë nga rubrika

Banka Popullore Bullgare lëshon një monedhë të artë përkujtimore “Krishtlindjet”

Që nga data 7 dhjetor 2020 Banka Popullore Bullgare vë në qarkullim një monedhë të artë përkujtimore “Krishtlindjet” nga seria “Ikonografia Bullgare”. Nga institucioni njoftojnë se çmimi i monedhës është 1300 leva (664.68 euro). Ajo do të mund të..

botuar më 20-12-04 3.42.MD

Ballkani Perëndimor dhe Partneriteti Lindor janë me përparësi në mbështetjen nga ana e Bullgarisë

Në vitin 2020, Bullgaria mbështeti 18 vende për sa i përket ndihmës zyrtare të zhvillimit me mbi 5.5 milion leva (2.8 milion euro). Një pjesë e konsiderueshme e ndihmës u shpërnda në vendet e Ballkanit Perëndimor dhe Partneritetin Lindor. Gjithsej..

botuar më 20-12-04 1.14.MD

Bullgaria është në vendin e 12-të në BE për nga sëmundshmëria nga Covid-19

Në një brifing pas mbledhjes së Këshillit të Ministrave kryeinspektori shëndetësor shtetëror Angell Kunçev njoftoi se sëmundshmëria nga Covid-19 në Bullgari për herë të parë që prej 3-4 javëve uli nën 600 për 100 000 veta të popullsisë. Kjo na..

botuar më 20-12-04 1.02.MD