Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Sektori i bujqësisë është ndër më pak të prekurit nga pandemia

Foto: BGNES

Vlera e shtuar bruto e krijuar në bujqësi, pylltari dhe peshkim në vitin 2019 arriti gati 3.9 miliard levь (rreth 2 miliardë euro), një rritje prej 4.1% krahasuar me 2018. Këtë e tregon analiza në raportin vjetor mbi gjendjen dhe zhvillimin e bujqësisë të miratuar nga qeveria.

Sipas të dhënave paraprake, në tremujorin e parë të vitit 2020 vlera e shtuar bruto e formuar nga sektori i bujqësisë u rrit me 0.7%, dhe në tremujorin e dytë u tkurr me 2.1%. Sipas analizës, kjo do të thotë se sektori i bujqësisë mbetet më pak i prekur nga kriza me pandeminë COVID-19 sesa sektorët e tjerë të ekonomisë, sipas Ministrisë së Bujqësisë.

Më shumë nga rubrika

Sofja akumulon pothuajse 1/3 prej parave të BE -së

Bullgaria ka përdorur më shumë se 7 miliardë euro nga buxheti i BE -së. Shuma përfshin të gjitha mjetet e paguara në kuadrin e fondeve të ndryshme të BE-së, pasi Bullgaria u bë anëtare e bashkësisë. Dobriç, Svilengrad, Kostinbrod, Primorsko,..

botuar më 21-07-30 12.31.MD

Në Bullgari filloi ndërtimi i një uzine të madhe për biçikleta elektrike

Ndërtimi i një fabrike të re për biçikleta elektrike dhe automjete të tjera elektrike me dy rrota filloi afër Plovdiv. Investimi është planifikuar të kalojë 60 milion euro dhe të krijojë 1000 vende të reja të punës. Pritjet janë që vendi të..

botuar më 21-07-28 2.37.MD

Gjatë 5 viteve të fundit eksporti bullgar është rritur me 20%

Në vitin 2020 Bullgaria ka eksportuar mallra me vlerë 31.8 miliardë dollarë. Kjo është një rënie prej 4.4% krahasuar me 2019-ën, kur para pandemisë eksporti ka qenë 33.4 miliardë dollarë. Vendi ngjitet në pozicionin e 58-të midis të gjithë..

botuar më 21-07-27 5.50.MD