Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Planifikojnë vaksinim kundër Covid-19

Foto: arkiv

Qeveria po propozon lidhjen e një kontratë për blerjen e vaksinës Janssen kundër koronavirusit, sipas një projektvendimi të Këshillit të Ministrave, i cili është paraqitur në parlament. Propozohet që parlamenti të miratojë pjesëmarrjen e Bullgarisë në marrëveshjet paraprake për blerjen e 4 vaksinave të tjera kundër Covid-19 - Astra Zeneca, Sanofi, Pfizer dhe BioNTech.

Aktualisht është duke u përpunuar një plan për vaksinimin në Bullgari kundër koronavirusit, tha Ministri i Shëndetësisë Kostadin Angellov për televizionin bTV. Ka dy drejtime. Do të aplikohet prioriteti evropian, sipas të cilit së pari duhet të fillojë vaksinimi i njerëzve më të rrezikuar që janë në vijën e parë. Pas kësaj do të vaksinohen të moshuarit dhe pastaj të gjithë të tjerët, shpjegoi Ministri i Shëndetësisë.


Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita e 324

Më se gjysma e bullgarëve tashmë kanë imunitet kolektiv kundër Covid-19 Imuniteti kolektiv fillon të funksionojë. Mbi 50 për qind e njerëzve nuk do të reagojnë ndaj virusit, sepse ata janë imunë nga takimet e mëparshme me koronavirusët. Ne..

botuar më 21-01-25 7.28.MD
Prof. Andrej Çorbanov

Më se gjysma e bullgarëve tashmë kanë imunitet kolektiv kundër Covid-19

Imuniteti kolektiv fillon të funksionojë. Mbi 50 për qind e njerëzve nuk do të reagojnë ndaj virusit, sepse ata janë imunë nga takimet e mëparshme me koronavirusët. Ne shohim vende me masa drastike në të cilat situata nuk është më e mirë sesa në..

botuar më 21-01-25 6.21.MD
Kostadin Angellov

Ministri i Shëndetësisë nuk është i prirë për hapjen e lokaleve

Kanë për t’u zhvilluar takime dhe bisedime me përfaqësuesit e restoranteve në vendin tonë, tha në qytetin Stara Zagora Ministri i Shëndetësisë Kostadin Angellov në lidhje me tensionin në biznesin e restoranteve, njoftoi BTA. “Që nga fillimi i..

botuar më 21-01-25 5.03.MD