Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Biznesi pa perspektivë të riorientohet dhe jo të përkrahet

Foto: pixabay

Kushtet e shumta për shfrytëzimin e masave të qeverisë në përkrahje të biznesit në kohën e pandemisë dhe administrata e ngathët u bënë pengesë para firmave të përfitojnë prej tyre. Këtë e tha kryetari i Dhomës Tregtare Ekonomike Bullgare Cvetan Simeonov.

"Administrata jonë ende nuk mund të prezantojë qeverisjen elektronike dhe gjithçka po shkon jashtëzakonisht e ngadaltë", tha ai në një intervistë për Radion Kombëtare Bullgare. Sipas Simeonovit biznesi i cili nuk ka perspektiva të mira në kushtet e reja është më mirë që me kohë të riorientohet te ndonjë veprimtari tjetër ose të ndërrojë sektorin.


Më shumë nga rubrika

Ulje drastike e transferimeve bankare të emigracionit bullgar

Gjatë vitit pandemik 2020 bullgarët që punojnë jashtë dërguan 339.4 milion euro te të afërmit e tyre në Bullgari. Kjo është 879.4 milion euro, ose 72% më pak se transferimet gjatë vitit 2019 , kur në vend kanë ardhur 1.219, sipas statistikave të..

botuar më 21-02-25 8.50.PD

Ekonomia e zezë po del nga hija, por kjo ende nuk mjafton

Asociacioni i Kapitalit Industrial në Bullgari paraqiti një Hartë Kombëtare të Punësimit të Padeklaruar të përgatitur prej tij. Pikërisht punësimi i padeklaruar është praktika më e përhapur gri në tregun e punës në vendin tonë. Projekti është pjesë e..

botuar më 21-02-23 11.56.PD

Agjencia Ndërkombëtare e Vlerësimit Fitch Ratings vizaton një perspektivë pozitive për Bullgarinë

Agjencia Ndërkombëtare e Vlerësimit Fitch Ratings ngriti parashikimin e vlerësimit të kredisë afatgjatë të Bullgarisë nga e qëndrueshme në pozitive. Vlerësimi aktual vjen nga zvogëlimi i rreziqeve makroekonomike në lidhje me krizën Covid, interesi i..

botuar më 21-02-20 11.08.PD