Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Kriza e koronavirusit dërgoi 380 000 nëpunës në bursë

Foto: arkiv

380 000 veta kanë mbetur pa punë gjatë 11 muajve të fundit, tregojnë të dhënat e Institutit Kombëtar të Statistikave dhe të Agjencisë së Punësimit, të cilat ndjekin se si kriza e koronavirusit ndikon mbi tregun e punës. Për periudhën e njëjtë kanë gjetur punë 235 000 veta.

Ndërkaq, gjatë javës së fundit të viit të kaluar janë regjistruar dy herë më shumë të papunë në krahasim me ata që kanë filluar punë – përkatësisht 3 400 dhe 1 700 veta.

Njerëzit që kanë mbetur pa punë kohët e fundit janë në qytetet e mëdha.


Më shumë nga rubrika

Dorëzuan çmimet vjetore “Investitori i vitit”

Për herë të pesëmbëdhjetë Agjencisë Bullgare të Investimeve iu dha çmimi vjetor “Investitori i Vitit”, këtë herë në internet, njoftoi Ministria e Ekonomisë. Në konkurs, i cili synon të dallojë projektet më të rëndësishme të investimeve në Bullgari..

botuar më 21-03-02 4.47.MD

Shumë prodhues të duhanit në Bullgari po kthehen tek "lulja e parajsës"

Gjithnjë e më shumë prodhues e braktisin prodhimin e duhanit, që të drejtohenndaj një mënyre tjetër jetese shumë më fitimprurëse –rritja e shafranit. Aq më tepër se çmimi i erëzave luksoze po rritet, meqenëse jo vetëm se e lartëson shijen e çajeve,..

botuar më 21-03-02 7.05.PD

Miratuan perspektivën e vlerësimit të kreditit të Bankës Bullgare për Zhvillim

Agjencia ndërkombëtare e vlerësimit Fitch riafirmoi vlerësimin afatgjatë të kreditit të Bankës Bullgare për Zhvillim 3 herë 'B' dhe ngriti perspektivën e tij nga "e qëndrueshme" në "pozitive", bëri të ditur agjencia. Ndryshimi i perspektivës..

botuar më 21-03-01 10.41.PD