Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Prindërit janë kundër kthimit të fëmijëve në shkollë

Foto: Radio Vidin

Organizatat “Science in the Crisis” dhe “Prindër për arsim të parrezikshëm” iu kundërvunë vendimit të Ministrisë së Arsimit për kthimin në kopshte dhe në shkollë të fëmijëve nga klasa e parë deri në klasën e katërt.

“Një vendim i tillë në kushtet e situatës epidemike rrezikojnë jetën dhe shëndetin e një pjese të madhe të qytetarëve”, shkruan ata në një letër të hapur dërguar Ministrit të Shëndetësisë. Sipas dy organizatave nuk është e vërtetë se fëmijët nuk janë ndër përhapësit kryesorë të Covid-19 dhe se hapja e shkollave nuk përbën rrezik. Këto pohime mund të kundërshtohen lehtë nëpërmjet informacionit të grumbulluar deri tani, është shënuar gjithashtu në letër.


Më shumë nga rubrika

Bojko Borisov në Çirpan

Kryeministri Borisov: “Muaji mars do të jetë kritik”

“Hapja e restoranteve nuk do të thotë se të gjithë duhet të shkojnë atje dhe të infektohen”, deklaroi Bojko Borisov gjatë vizitës së tij në qytetin Çirpan (Bullgari Qendrore). Kryeministri nënvizoi se shpreson tek ndjenja e vetë-ruajtjes dhe..

botuar më 21-02-27 2.29.MD
Prof. Asen Balltov

Rimëkëmben imunizimet sipas planit të vaksinimit

Imunizimet në katër fazat e para të planit të vaksinimit do të rimëkëmben ndoshta nesër, njoftoi për BNR drejtorit i spitalit “Pirogov” prof. Asen Balltov. “Korridoret e gjelbra” do të rivendosen kur mbërrijnë në vend sasi më të mëdha prej..

botuar më 21-02-27 12.53.MD
prof. Kantarxhiev

Ata të cilët e kanë kaluar koronavirusin mund të vaksinohen me një dozë

Ende nuk është e qartë se kur do të fillojnë të punojnë “korridoret e gjelbra” të vaksinimit kundër koronavirusit, njoftoi para televizionit bTV prof. Todor Kantarxhiev, drejtor i Qendrës Kombëtare të Sëmundjeve Ngjitëse dhe Parazitare. Ai e quajti..

botuar më 21-02-27 12.47.MD