Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Kartë për origjinë bullgare për bullgarët e diasporës

Foto: capital.bg

Një dokument i ri personal “Kartë për origjinë bullgare” do t’u japë të drejtën të huajve me origjinë bullgare për të punuar, mësuar dhe qëndruar në Bullgari. Parlamenti miratoi në lexim të parë një shtojcë në Ligjin për dokumentet personale bullgare. Karta do ta përballojë ndalimin në disa vende për nënshtetësi të dyfishtë, theksuan “Patriotët e Bashkuar”, të cilët e parashtruan shtojcën.

Procedura e lëshimit të kartës do të ngjajë me atë të dhënies së dokumenteve personale bullgare. Mbetet kërkesa për certifikatë për vërtetimin e origjinës bullgare, e cila jepet nga Agjencia për Bullgarët Jashtë Shtetit.

Më shumë nga rubrika

2.8% e shpenzimeve për shëndet në Bullgari përdoren për profilaksi

Gjatë vitit 2018 shpenzimet mesatare shtetërore dhe private për profilaksi në BE janë 2.8% e të gjitha shpenzimeve për shëndet. Në bullgari treguesi është sa është niveli mesatar për BE-në – 2.8%, transmetoi BTA. Kjo përqindje është më e lartë në..

botuar më 21-01-18 4.49.MD

A kanë të ardhme blloqet e panelit në Bullgari?

Lagja Trakia në qytetin Plovdiv, komplekset Ljulin, Mlladost, Druzhba, Tollstoj dhe shumë të tjera në Sofje - e përbashkëta midis tyre është se banuesit e tyre banojnë kryesisht në ndërtesa të parafabrikuara, një simbol i urbanizimit në vendet  e kampit..

botuar më 21-01-18 12.27.MD

2 mln. bullgarë e kanë kaluar koronavirusin

Deri në muajin qershor vendi ynë duhet të marrë 1.5 mln. doza prej vaksinave kundër koronavirusit të “Pfizer”, “BioNtech” dhe “Moderna” dhe ato do të mjaftonë për 750 mijë veta, tha para televizionit bTV doc. Svetllana Velizarova, udhëheqëse e..

botuar më 21-01-17 9.51.PD