Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Pacientët me sëmundje onkologjike duhet të vaksinohen

Dr. Zheljazko Arabaxhiev
Foto: arkiv

Pacientët me kancer duhet të imunizohen gjithashtu kundër koronavirusit, tha për bTV Dr. Zheljazko Arabaxhiev, shef i departamentit të onkologjisë mjekësore në Axhëbadem City Klinikë të Spitalit Tokuda. Sipas tij, është e vështirë të thuhet se cila vaksinë rekomandohet, por tani për tani ekziston një preferencë ndaj dy vaksinave në dispozicion në vendin tonë. “Pacientët me kancer, veçanërisht ata që i nënshtrohen terapisë antikancerit, janë me imunitetin e dobësuar, kështu që vaksinat e ARN janë më të përshtatshme për ta, pasi ato nuk përmbajnë pjesë të gjalla të virusit”, shpjegoi ai.

Për njerëzit me sëmundje autoimune, imunizimi rekomandohet kur pacientët marrin imunoterapi, sepse nuk pritet ndonjë efikasitet më i ulët.


Më shumë nga rubrika

Kryekomisar Nikollaj Haxhiev

Hapet një linjë e nxehtë për sinjalet e krimeve kundër zgjedhjeve

Një linjë telefonike 24 orësh dhe një e-mail për dërgimin e sinjaleve për shkeljet e zgjedhjeve fillojnë të funksionojnë në 8 mars, njoftoi për BNR Kryekomisari Nikollaj Haxhiev, drejtor i Drejtorisë së Përgjithshme të Policisë Kombëtare (GDNP)...

botuar më 21-03-08 5.25.PD

Covid-19 në Bullgari: Dita e 365

Punohet me ngut për certifikatën e vaksinimit Të gjitha furnizimet e vaksinave janë planifikuar ashtu që të sigurojnë rivaksinim për imunizimet e dozës së parë. Para Radios Kombëtare Bullgare, Zëvendës Ministrja e Shëndetësisë Zheni..

rinovuar më 21-03-07 6.32.MD

Pro dhe kundër ndalimit të operacioneve të planifikuara

Që nga e hëna, 8 mars, Spitali i Urgjencës “Pirogov” në Sofje do të pezullojë pranimet e planifikuara dhe operacionet e planifikuara. Vizitat janë gjithashtu të ndaluara, njoftoi institucioni shëndetësor që ditën e premte. Ndalimi ka për qëllim..

botuar më 21-03-07 6.31.MD