Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Sallat për aktivitete jashtëshkollore do të hapen në shkurt

Foto: BGNES

Nga 4 shkurt, kur fillon kthimi gradual i nxënësve më të moshuar në klasë, sallat për aktivitete jashtëshkollore do të hapin dyert e tyre, njoftoi Kryeministri Bojko Borisov. “Nëse ka një gjë që mund të vihet në peshore me shëndetin, është arsimi, kultura, trajnimi”, tha ai.

Kryeministri gjithashtu tha se ekuilibri me aplikimin e masave antiepidemike është shumë i hollë, prandaj duhet të veprohet me kujdes në lehtësimin e tyre. “Njerëzit nuk mund të fillojnë të vdesin ose të infektuarit të bëhen nga 5-6 mijë në ditë dhe spitalet prapë të mbingarkohen. Atëherë të njëjtët njerëz do të thonë “pse i lehtësuan”, komentoi ai.


Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita e 431

Qeveria teknike duhet të marrë vendime për masat e jashtëzakonshme Gëllëb Donev është një profesionist i shquar në rrethet tona, kështu qe unë besoj se ai do të përballet me këtë pozicion. Shpresoj se nuk do t'i nënshtrohet presionit në..

botuar më 21-05-12 7.35.MD
Polina Karastojanova

Turizmi dëshiron që testet PCR të bëhen në llogari të shtetit

Problemet në turizëm janë tashmë në fushën e diplomacisë, kështu që sektori i turizmit pret që Ministrja e Përkohshme e Turizmit Stella Balltova të punojë në sinkron me Ministrin e përkohshëm të Punëve të Jashtme. Këtë e tha për BNR Polina..

botuar më 21-05-12 6.59.MD

Infermierеt në Bullgari janë në minimumin sanitar

Pandemia nxori në pah problemet shumëvjeçare në sistemin tonë shëndetësor, duke përfshirë mungesën e infermiereve. Këtë e tha para Radios Kombëtare Bullgare Kryetarja e Bordit Rajonal të Shoqatës Bullgare të Profesionistëve të Shëndetësisë në..

botuar më 21-05-12 5.47.MD