Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

BTA me drejtor të ri të përgjithshëm

Kirill Vëllçev
Foto: BTA

Pa asnjë debat me 105 vota pro parlamenti zgjodhi Kirill Vëllçevin, i propozuar nga partia në pushtet GERB, drejtor të përgjithshëm të BTA.

Drejtori i përgjithshëm i BTA zgjidhet nga parlamenti për një mandat 5-vjeçar.

Kishte dy kandidatë për këtë post. Njeri ishte i linduri në vitin 1973, drejtuesi i Radios private Darik dhe këshilltar ligjor i BTA Kirill Vëllçev. Ai u mbështet gjithashtu nga sindikatat në agjenci.

Një zgjedhjen e re u arrit pasi udhëheqësi i agjencisë, Maksim Minçev, vdiq pas një sëmundjeje të shkurtër.

Në konceptin e tij për zhvillimin e medias, Kirill Vëllçev mbështetet në informacionin e paanshëm, të saktë dhe të shpejtë, hyrjen e lirë në lajmet e agjencisë, më shumë korrespondentë në vend dhe jashtë, madje ata në vendet tona fqinje do të kenë një rëndësi të madhe.Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita e 364

Kulmi i pandemisë në Bullgari do të vazhdojë edhe 2-3 javë të tjera Ky është kulmi i fundit i epidemisë me Covid -19 në Bullgari, i cili pritet të vazhdojë për 2-3 javë të tjera. Këtë e komentoi për BNT Kryeinspektori Shëndetësor Shtetëror..

botuar më 21-03-06 5.39.MD

Qeveria po alokon më shumë se 2 milion euro për muzikantët e pavarur

Gati 1000 muzikantë do të marrin rreth 2000 euro ndihmë të njëherëshme, njoftoi BTA, duke cituar Kryeministrin Bojko Borisov. Në profilin e tij në Facebook, Kryeministri theksoi se kompensimi jepet për periudhën e pandemisë, në të cilën industria e..

botuar më 21-03-06 5.29.MD

Rumania vendos masa kufizuese antiepidemike

Nga ora 21:00 në 6 Mars 2021 (sonte), në Rumani hyjnë në fuqi masa kufizuese për udhëtarët nga Bullgaria, e cila është e përfshirë në listën e vendeve nga e ashtuquajtura zona e verdhë, njoftoi Ministria e Punëve të Jashtme. Udhëtarët që paraqesin..

botuar më 21-03-06 4.38.MD