Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Maskat e tipit FFP-2 ose FFP-3 kanë mbrojtje të plotë ndaj koronavirusit

Foto: arkiv

Maska më e besueshme për mbrojtje ndaj koronavirusit për momentin është maska e tipit FFP-2 ose FFP-3. Këtë e tha për BNR-Varna Prof. Penka Petrova, drejtoreshë e Institutit të Mikrobiologjisë në Akademinë Bullgare të Shkencave. Ato përmbajnë katër lloje të polimerit dhe sigurojnë mbrojtje të plotë duke mos lejuar një pezullim viral të viruseve të tilla si koronavirusët dhe sigurojnë ajër pothuajse steril gjatë thithjes dhe nxjerrjes së frymës - tregojnë analizat e Instituti. Ato maska mund të përdoren maksimum një ditë, shtoi Prof. Petrova.


Më shumë nga rubrika

10 000 bullgarëve mund t’u imponohet të largohen nga Britania e Madhe

Më shumë se 10 000 bullgarë në Britaninë e Madhe që kanë aplikuar për marrjen e statusit të qëndrimit nuk kanë përmbushur kërkesat, sipas informacionit të palës britanike. 264 000 të tjerë u miratuan dhe do të vazhdojnë të qëndrojnë në vend. Për..

botuar më 21-06-15 7.17.MD

Përfundimi i Centralit Atomik Elektrik “Belene” do të kushtojë 8-9.5 miliardë euro

Midis 8 miliardë dhe 9.5 miliardë euro do të nevojiten për të përfunduar të dy blloqet e Centralit Atomik Elektrik “Belene”, sipas llogarive të Shoqatës së Ndërtimit “Bulatom”. Deri më tani, gati 1.5 miliardë euro u shpenzuan për projektin...

botuar më 21-06-15 6.56.MD

Kolapsi demografik po e shpopullon Bullgarinë

Studimi “Disbalancat demografike rajonale në Bullgari” parashikon që deri në vitin 2040 bullgarët do të jenë 5 - 5.2 milion njerëz. 1/4 e vendbanimeve do të shpopullohen. 37 për qind e fshatrave do të kenë deri në 20 banorë. 69 për qind e..

botuar më 21-06-15 5.15.MD