Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Ekonomia po rimëkëmbet ngadalë me rritje prej 2.1 për qind

Foto: arkiv

Ekonomia e vendit po rimëkëmbet ngadalë falë një rritje prej 11.3 për qind të eksportit. Ekonomia bullgare u rrit në tremujorin e katërt të vitit 2020 me 2.1 për qind krahasuar me tremujorin e tretë, kur u rrit me 3.9 për qind, sipas një vlerësimi të Institutit Kombëtar të Statistikave - NSI. Krahasuar me tremujorin e katërt të vitit 2019, megjithatë, PBB-ja po tkurret me 3.8 për qind. Pjesa më e madhe në PBB zë përsëri konsumi përfundimtar 80.4 për qind.

Të ardhurat mesatare për anëtar të familjes në tremujorin e katërt të vitit 2020 ishin 924 euro dhe u rrit me 2 për qind krahasuar me të njëjtin tremujor të vitit 2019, njoftoi NSI. Shpenzimi i përgjithshëm gjatë së njëjtës periudhë ishte 861 euro, gjë që përbën një rritje prej 0.7 për qind.


Më shumë nga rubrika

Shteti ruan një rezervë stabile fiskale

Një aktualizim i buxhetit mund të jetë i nevojshëm vetëm nëse situata pandemike përkeqësohet, tha në Parlament Ministri i Financave në dorëheqje Kirill Ananiev. Për të luftuar Covid-19 që nga fillimi i krizës deri më 31 mars 2021 shteti ka..

botuar më 21-04-21 12.38.MD

Aeroporti i Sofjes tashmë është me pronar të ri

Që nga sot konsorciumi francez-gjerman “SOF Connect” është operatori zyrtar dhe i vetëm i Aeroportit të Sofjes. Ilijana Canova, ish Zëvendës Drejtoresha Ekzekutive e Fondit Evropian për Investime Strategjike, do të kryesojë bordin si një anëtare e..

botuar më 21-04-20 7.26.MD

Fermerët bullgarë duan të merren parasysh ndryshimet rajonale në politikën bujqësore të Bashkimit Evropian

Fermerët duhet të jenë në zemër të reformës së parashikuar të politikës bujqësore, ku ata do të vazhdojnë të marrin një ndihmë financiare, por me kushte të barabarta dhe procedura të lehtësuara. Kjo është e parashtrirë  në planet e ardhshme të Politikës..

botuar më 21-04-17 8.15.PD