Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Lehtësime për kandidatë studentët bullgarë nga jashtë

Foto: arkiv

Procedura për pranimin e bullgarëve nga jashtë në universitetet shtetërore do të lehtësohet, sipas ndryshimeve të përgatitura nga Ministria e Arsimit. Ato u diskutuan online midis Ministrit Krasimir Vallçev dhe Shoqatës së Shkollave Bullgare Jashtë, njoftoi BTA.

Lehtësimet do të jenë për afatet e aplikimit dhe përgatitjen gjuhësore, vendet për mësim do të caktohen konkretisht dhe do të botohen për diskutim publik. Kandidatë studentët bullgarë nga jashtë do të hyjnë në universitetet e subvencionuara nga shteti dhe nuk do të paguajnë arsimin. Atyre do t’u kërkohet të kenë përfunduar të paktën dy vjet shkollë të mesme në një shkollë bullgare të fundjavës (të ashtuquajturat shkolla të së dielës) jashtë vendit, njëri prej të cilëve duhet të jetë në klasën e 12-të.


Më shumë nga rubrika

Bullgaria është ndër vendet që kanë arritur marrëveshje për Covid - pasaportat

Bullgaria është ndër 13 vendet - anëtare të BE-së, që arritën marrëveshje mbi 7 kritere, të cilat do të jenë të domosdoshme për aplikimin e certifikatave për të vaksinuarit kundër Covid-19, njoftojnë mediat austriake. Kriteret tashmë i janë dërguar..

botuar më 21-04-12 12.50.MD

Fillon muaji i shenjtë për myslimanët

Gjatë regjistrimit të fundit të popullsisë në Bullgari mbi 650 000 veta e kanë shënuar islamin fe të tyre. Nesër ata do ta presin muajin e shenjtë për myslimanët Ramazan. Gjatë kësaj kohe myslimanët do të agjërojnë shpirtërisht dhe..

botuar më 21-04-12 11.36.PD

Shumica e nxënësve të shkollës së mesme në Bosilegrad dëshirojnë të studiojnë në Bullgari

Pothuajse të gjithë 50 maturantët që mbarojnë shkollën e mesme në Bosilegrad dëshirojnë të vazhdojnë arsimin në një nga universitetet në Bullgari. Këtë e tregojnë rezultatet e një sondazhi të kryer ndër maturantët në të vetmen shkollë të..

botuar më 21-04-12 7.20.PD