Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Si mund të vaksinohemi në Bullgari?

Foto: BTA

Personat me sigurime të paguara shëndetësore në Bullgari mund të kontaktojnë mjekun e tyre personal, i cili është i detyruar t'u sigurojë një vaksinë dhe t'u japë atyre një ditë dhe kohë në të cilën të paraqiten. Personat e pasiguruar nuk mund të mbajnë një datë dhe orë përmes mjekut të tyre personal. Sidoqoftë, ata mund ta bëjnë këtë duke kontaktuar Inspektoratin Rajonal Shëndetësor përgjegjës për qytetin e tyre.

Vaksina mund të merret edhe në pikat e hapura të vaksinimit, por në këtë moment atje ka grumbullim të madh njerëzish dhe radhë të gjata.

Pritet që deri në fund të muajit të jetë gati një regjistër elektronik, ku secili mund të deklarojë dëshirën e vet për t’u imunizuar.


Më shumë nga rubrika

Shpallën 30 tetorin festë profesionale të ndërmjetësve të pasurive të paluajtshme

Me vendim të qeverisë bullgare data 30 tetor shpallet për festë profesionale të ndërmjetësve të pasurive të paluajtshme. Festa profesionale e agjentëve dhe ndërmjetësve të pronave të paluajtshme do të organizohet për vit më 30 tetor përmes..

botuar më 21-03-07 5.25.PD

Instaluan për herë të parë një transmetues satelitor mbi pelikanin kaçurrel

Në fund të muajit shkurt një ekip i Shoqërisë Bullgare për Mbrojtjen e Zogjve vendosi për herë të parë me sukses një transmetues satelitor mbi pelikanin kaçurrel në rajonin e liqenit Atanasovsko rreth qytetit Burgas. Transmetuesi peshon 33 gramë..

botuar më 21-03-06 9.15.PD

Një matematikan 17 vjeçar fitoi pjesëmarrje në një shkollë prestigjioze kërkimore në Shtetet e Bashkuara

Angjell Rajçev, nxënës në Shkollën e Mesme “Bojan Penev” në kryeqytet mbrojti teoremën e tij, me të cilën qe zgjedhur nga Instituti i Matematikës dhe Informatikës pranë Akademisë Bullgare të Shkencave për të marrë pjesë në shkollën prestigjioze..

botuar më 21-03-06 8.15.PD