Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Mitropoliti i Ruses bëri thirrje për përgjegjësi dhe vaksinim

Foto: Facebook - Mitropoliti i Ruses Naum

Zoti ia ka dhënë të drejtën çdo një të krishteri ortodoks për të zgjedhur lirisht nëse të vaksinohet apo jo, por ai duhet të jetë i vetëdijshëm se është përgjegjës për shëndetin e tij dhe për shëndetin e të tjerëve. Këtë e shkroi në profilin e vet në Facebook Mitropoliti i Ruses Naum, njoftoi BNT.

"Çdo sugjerim që zgjon frikë tek njerëzit dhe u imponon atyre një ndjenjë mëkatare në rast vaksinimi është plotësisht i paarsyeshëm dhe manipulues ", tha kleriku i lartë. Mitropoliti këshilloi të gjithë që duan të vaksinohen të konsultohen me mjekët e tyre familjarë dhe të mos u besojnë “burimeve të tjera anësore”.

Më shumë nga rubrika

Një fushatë do t’u sqarojë fëmijëve sesi ndikon shpyllëzimi mbi ndryshimin e klimës

Fushata e parë për nga lloji i vet arsimore “Pylli dhe ndryshimet klimatike” me pjesëmarrjen e ekspertëve në pedagogjinë pyjore do të zhvillohet në territorin e Ndërmarrjes së Pyjeve Shtetërore Jugperëndimore. Ekspertët e pyjeve i njohin fëmijët me..

botuar më 21-04-18 8.15.PD

Sofja do të ketë një park të dytë arkeologjik deri në fund të verës

Terreni, në afërsi me qendrën e qytetit ( një pjesë nga rajoni “Llozenec”) ishte shpëtuar nga synimet investuese për ndërtim pas vitit 2001, kur studimet arkeologjike u rivendosën nga arkeologët Konstantin Shallganov dhe Mario Ivanov nga Muzeu..

botuar më 21-04-18 7.10.PD

Covid-19 në Bullgari: Dita e 405

Sot hapën dyer qendrat e mëdha tregtare dhe kazinotë Që nga 16 prilli lejohen vizitat në sallat e lojërave të fatit dhe kazinotë, por me përdorim të maksimum 50% prej kapacitetit të tyre. Hiqen edhe kufizimet për punë të objekteve që..

botuar më 21-04-16 5.47.MD