Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Dita e një familjeje bullgare nga Rodopet: Atixhe dhe Mustafa

Foto: Nadezhda Rajçeva

Malet Rodope janë burim i bukurive të pashtershme natyrore. Turisti kureshtar, i etur për një kontakt me mënyrën e jetës dhe traditat e bullgarëve në këto toka dhe sot mund të zhytet në të kaluarën, duke vizituar ndonjë nga fshatrat e strukur në thellësitë e malit.

Foto shëtitja të cilën jua propozojmë në vëmendjen tuaj tani, jep mundësi të përjetojmë bashkë ditën e një familjeje bullgare nga mali Rodope – të Atixhe dhe Mustafa. Për ta na tregon përmes fotove të veta të shkëlqyera Nadezhda Rajçeva.

Që të vazhdoni foto-shëtitjen klikoni mbi linkun

Përpiloi: Elena Karkallanova

Përgatiti në shqip: Nataniela Vasileva

Foto: Nadezhda Rajçeva


Më shumë nga rubrika

Nevojiten vendime të përgjegjshme për të mbështetur biznesin në krizë

Gjatë ditës së fundit të punës nga java e kaluar qeveria në dorëheqje paraqiti në Kuvendin Popullor një projekt-plan për rindërtimin e Bullgarisë. Tema u bë shkak për polemika të pafund mes deputetëve të porsazgjedhur. Disa nga forcat politike e..

botuar më 21-04-19 3.25.MD

Pelikanët e parë për këtë vit u çelën në “Srebërna”

Çifti i parë i pelikanëve kaçurrelë ( Pelecanus crispus ), i cili në mars ndërtoi fole në rezervatin e Danubit "Srebërna", ka një brez të ri. Pelikanët kanë lindur në platformat e grumbujve prej druri të ndërtuara posaçërisht për ta në pjesën veriore..

botuar më 21-04-19 10.35.PD

Një fushatë do t’u sqarojë fëmijëve sesi ndikon shpyllëzimi mbi ndryshimin e klimës

Fushata e parë për nga lloji i vet arsimore “Pylli dhe ndryshimet klimatike” me pjesëmarrjen e ekspertëve në pedagogjinë pyjore do të zhvillohet në territorin e Ndërmarrjes së Pyjeve Shtetërore Jugperëndimore. Ekspertët e pyjeve i njohin fëmijët me..

botuar më 21-04-18 8.15.PD