Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Prindërit duan mësim në dhomat e klasës

Foto: EPA/BGNES

Organizatat e prindërve dalin për të protestuar para Ministrisë së Shëndetësisë me kërkesë për të rivendosur frekuentimin për të gjithë nxënësit - nga klasa 1 në të 12. Në letra të hapura për parlamentin, ministrat e shëndetësisë dhe arsimit, prindërit theksojnë se mësimi në distancë i demotivon fëmijët dhe përkeqëson shëndetin e tyre. Prandaj u bëjnë thirrje institucioneve të sigurojnë mësim ballë për ballë për të gjithë nxënësit.

Millko Bozhankov nga Organizata “Prindër të Bashkuar” tha para BNR se mësimi në distancë është joefikas dhe diskriminues për sa i përket aftësisë ekonomike të prindërve për të siguruar pajisje dhe akses në Internet për fëmijët e tyre.

Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita e 426

Korridoret e gjelbra të imunizimit mbeten edhe pas 9 majit Më shumë se 270 000 vaksina të reja kundër koronavirusit do të mbërrijnë më 10 maj, në mënyrë që korridoret e gjelbra të vaksinimit të vazhdojnë të punojnë, dha urdhër Kryeministri Bojko..

botuar më 21-05-07 5.41.MD

Covid-19 pengoi orarin e përgjithshëm të imunizimit

Në betejën me Covid-19 Evropa pothuajse ka harruar se ka epidemi të tjera kundër të cilave ka vaksina. Ky është përfundimi i arritur gjatë Javës Evropiane të Imunizimit (26 Prill - 2 Maj). Të dhënat tregojnë se në disa vende të BE-së dhe në vende..

botuar më 21-05-07 5.35.MD

Nuk do të importojmë Sputnik V, vendosi Parlamenti

Deputetët refuzuan projektvendimin për furnizimin e vaksinës ruse "Sputnik V" kundër koronavirusit. Propozimi u paraqit nga “BSP për Bullgarinë” pasi nuk arriti të mbledhë votat e nevojshme në parlamentin e mëparshëm. Qeveria e dorëhequr ka..

botuar më 21-05-07 5.05.MD