Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Pushimorja “Allbena” me program për rehabilitim pas Covid-19

Foto: bgtourism.bg

Në Bursën e 27-të Turistike Ndërkombëtare, që u mbajt në Moskë nga 16 deri më 18 mars, pushimorja bregdetare bullgare “Allbena” tërhoqi vëmendjen me një program atraktiv për rehabilitim pas kalimit të infektimit nga Covid-19. Programi i bazohet klimës së favorshme detare – ajri, i pasur me ozon dhe jod, lagështia optimale dhe rrezatimi ultravjollcë me aktivitet të fuqishëm biologjik. Janë të përfshira dhe procedura me produkte natyrore, ndër të cilët ujë mineral hipotermik nga burimi i vet dhe baltë termike shumë e mineralizuar.

Përveç si një pushimore detare e cila tërheq kryesisht familje me fëmijë, “Allbena” njihet edhe si destinacion spa dhe si Pushimore Evropiane e Sportit. Lidhur me këtë një interes provokojnë edhe shkollat e specializuara për fëmijë në not, futboll dhe volejboll në plazh. Gjatë kësaj vere një pjesë e aktiviteteve sportive në territorin e pushimores do të jenë falas, por me respektim të të gjitha masave antiepidemike.

Përpilues: Veneta Nikollova

Përgatiti në shqip: Svetllana Dimitrova


Më shumë nga rubrika

Një festival origjinal mbledh njerëz nga i gjithë vendi në malin Stranxha

Edicioni i 17-të i Festivalit të Bedit /Rhododendron ponticum/ po zhvillohet këtë fundjavë në krahinën Tullpan afër fshatit Zabernovo të Mallko Tërnovos. Festa mbahet çdo vit në një vend të ndryshëm në Stranxha, por është gjithmonë në maj, kur..

botuar më 21-05-15 8.25.PD
Plazhi i pushimores Sllënçev Brjag

Pushimorja Sllënçev Brjag hap sezonin turistik më 1 qershor

Pushimorja e Detit të Zi do të hapë sezonin me infrastrukturë të rinovuar. Sidoqoftë, disa punime përfundimi janë ende duke u zhvilluar për të zëvendësuar pjesërisht trotuarin e Rrugës Qendrore dhe brenda kompleksit, janë duke u ndërtuar trotuare..

botuar më 21-05-14 4.16.MD

Kampingjet – gjithnjë e më tërheqëse në kohën e pandemisë

Gjatë vitit të fundit të kufizimeve për shkak të epidemisë së Covid-19 më shumë se 80 kampingje në det, male dhe liqene, afër fshatrave dhe qyteteve historike, po gëzojnë një interes gjithnjë e më të madh të turistëve, konstatojnë punonjësit në..

botuar më 21-05-14 12.42.MD