Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

96 milion leva për sistemin shëndetësor

Foto: BTA

Në një takim të jashtëzakonshëm, qeveria ndau 96 milion leva për sistemin e kujdesit shëndetësor. 50 milion prej tyre do të shkojnë për të paguar 1000 leva për mjekët e linjës së parë, dhe 46 milion të tjerët - për të blerë remdesivir, i cili përdoret për trajtimin e pacientëve me koronavirus në spitale.

Kryeministri Bojko Borisov komentoi vendimet e udhëheqësve evropianë për vaksinat kundër Covid-19: “Unë jam i bindur që në ditët në vijim Komisioni Evropian do ta bëjë fakt shpërndarjen e tyre proporcionale. Ndoshta në prill do të kemi tre herë më shumë vaksina.”


Më shumë nga rubrika

Pa maska për ekipe me shtatë persona

Që nga sot, kolektivet e punës deri në shtatë persona mund të mos mbajnë maska mbrojtëse kundër koronavirusit, sipas një urdhri të Ministrit të Shëndetësisë Dr. Stojço Kacarov. Kushti është që të gjithë të jenë vaksinuar ose të kenë kaluar..

botuar më 21-06-16 6.27.MD

Një sondazhi i Agjencisë “Mediana” i jep përparësi “Ka një popull të tillë”

Sipas një sondazhi të Agjencisë “Mediana”, kryer me fondet e veta, parlamenti i ardhshëm do të përbëhet nga 7 forca politike. 24 për qind e votuesve do të votonin për “Ka një popull të tillë”, ish-sundimtarët nga GERB do të ishin të dytët me..

botuar më 21-06-16 5.09.MD

Rumen Radev: Ministrat me bindje të ndryshme politike mund të bashkohen rreth parimeve

Kabineti i përkohshëm vërtetoi se ministrat me bindje të ndryshme politike mund të bashkohen rreth parimeve, përparësive dhe vlerave të qarta, tha Presidenti Rumen Radev në një takim pune me ambasadorët e BE, Zvicrës dhe Shteteve të Bashkuara...

botuar më 21-06-16 4.38.MD