Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Trafik i dendur pas serisë së festave

Foto: arkiv

Rreth gjysmë milioni automjete u larguan nga kryeqyteti për pushimet e Pashkëve. Sot, në të fundit prej tyre, trafiku i shtuar pritet në autostradën “Trakia” në drejtim të Sofjes. Policia rekomandon shoferët - përfshirë për shkak të riparimeve në disa pjesë të autostradës, të përdorin rrugën më pak të ngarkuar për mes Luginës së Trëndafilave (Rruga Republikane I-6).

Në intervistë për BNR Inxh. Ivan Dosev nga Agjencia e Infrastrukturës Rrugore u bëri thirrje shoferëve që të vozisin me përgjegjësi: “Trafiku rrugor nuk është luftë, le ta mos e kthejmë vetë në këtë”. Në ditët nga 30 prilli deri më 3 maj, 11 njerëz vdiqën në rrugët e Bullgarisë.


Më shumë nga rubrika

10 000 bullgarëve mund t’u imponohet të largohen nga Britania e Madhe

Më shumë se 10 000 bullgarë në Britaninë e Madhe që kanë aplikuar për marrjen e statusit të qëndrimit nuk kanë përmbushur kërkesat, sipas informacionit të palës britanike. 264 000 të tjerë u miratuan dhe do të vazhdojnë të qëndrojnë në vend. Për..

botuar më 21-06-15 7.17.MD

Përfundimi i Centralit Atomik Elektrik “Belene” do të kushtojë 8-9.5 miliardë euro

Midis 8 miliardë dhe 9.5 miliardë euro do të nevojiten për të përfunduar të dy blloqet e Centralit Atomik Elektrik “Belene”, sipas llogarive të Shoqatës së Ndërtimit “Bulatom”. Deri më tani, gati 1.5 miliardë euro u shpenzuan për projektin...

botuar më 21-06-15 6.56.MD

Kolapsi demografik po e shpopullon Bullgarinë

Studimi “Disbalancat demografike rajonale në Bullgari” parashikon që deri në vitin 2040 bullgarët do të jenë 5 - 5.2 milion njerëz. 1/4 e vendbanimeve do të shpopullohen. 37 për qind e fshatrave do të kenë deri në 20 banorë. 69 për qind e..

botuar më 21-06-15 5.15.MD