Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Presidenti do të shpërndajë parlamentin pas 11 majit

Rumen Radev
Foto: Facebook /Rumen Radev

Presidenti Rumen Radev u përkul para monumentit të të vrarëve në Kryengritjen e Prillit në fshatin Radillovo afër qytetit Peshtera, ku ai ishte për vizitë për Ditën e Shën Gjergjit, njoftoi Presidenca.

Qeveria provizore, si çdo qeveri tjetër e përkohshme, do t’i shërbejë Bullgarisë - kjo është detyra dhe e drejta e saj sipas Kushtetutës. Data është 11 korriku për zgjedhjet! Unë nuk mund ta shpërndaj Kuvendin Popullor para 11 majit, sepse, sipas Kushtetutës, këto “jo më shumë se dy muaj” duhet të respektohen. “Nëse e shpërndaj atë më herët, siç insistohet, do të thotë që zgjedhjet do të zhvillohen në 4 korrik ndërsa Komisioni Qendror Zgjedhor nuk mund të përgatisë zgjedhjet për këtë datë, sepse nuk do të ketë kohë”, tha presidenti.


Më shumë nga rubrika

Nuk ka ndryshim në pozitën bullgare ndaj Maqedonisë së Veriut

Kërkesat për organizimin e një konference ndërqeveritare me Republikën e Maqedonisë së Veriut nuk u përmbushën, njoftoi Ministria e Jashtme Bullgare. Qeveria miratoi pozitën e Bullgarisë për takimin e Këshillit të Çështjeve të Përgjithshme, i cili..

botuar më 21-06-17 9.47.PD

Kabineti i përkohshëm raportoi muajin e parë të punës së tij

Sa më shumë që punojmë dhe thellohemi në problemet, aq më shumë gjejmë kaos dhe mungesë rregullash, deklaroi kryeministri i përkohshëm Stefan Janev duke evidentuar muajin e parë të punës së qeverisë. “ Tabloja reale tregon atë që mund ta..

botuar më 21-06-15 2.06.MD

Bullgaria prapë është në një ritëm parazgjedhor

Që nga sot, 11 qershor, Bullgaria prapë hyn në një fushatë parazgjedhore, pasi asnjë nga partitë në Legjislaturën e 45-të të Kuvendit Popullor, zgjedhjet për të cilën u zhvilluan më 4 prill të këtij viti, nuk arriti të formojë kabinet. Zgjedhjet e..

botuar më 21-06-11 1.52.MD