Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Gjatë 10 viteve të fundit toka bujqësore në Bullgari është rritur 9%

Foto: BGNES

Ekonomitë në Bullgari kanë rritur sipërfaqen e përdorur bujqësore me 9%. Këtë e tregojnë të dhënat paraprake të regjistrimit të ekonomive bujqësore gjatë vitit 2020, njoftoi Ministria e Bujqësisë.

Në vitin 2010 sipërfaqja bujqësore ka qenë 3.62 mln hektarë, kurse në vitin 2020 ajo ka qenë 3.96 mln hektarë.

Sipërfaqja mesatare e një ekonomie në vend është rritur në 33 hektarë, krahasuar me 10 hektarë të raportuar në vitin 2010.

Gati 60% e sipërfaqeve janë me drithëra /shumica prej të cilëve grurë/, ato teknike zënë 31% /kryesisht me luledielli/.

Më shumë nga rubrika

Më të kërkuarit në tregun e punës janë punëtorët me një kualifikim më të ulët

Qendrat kryesore ekonomike tërheqin më shumë krah pune. Kjo është si pasojë nga vendet më të mira të punës, të cilat ofrojnë një mundësi më të mirë për realizim, tregon një analizë e Institutit për Ekonominë e Tregut. Numri i të punësuarve në..

botuar më 21-06-16 11.59.PD

Tregtia elektronike në BE modernizohet me rregulla të reja të TVSH-së

Rregullat e reja të TVSH-së për tregtinë elektronike hyjnë në fuqi nga 1 korriku 2021 në të gjithë BE. Qëllimi është të ulin barrën administrative të bizneseve të cilat realizojnë shitje transkufitare online nëpërmjet vendosjes së një sistemi unik..

botuar më 21-06-09 1.30.MD

Sezoni i vjeljes së qershisë në Bullgari ka filluar

Filloi vjellja, grumbullimi dhe blerja e qershive në rajonin e qytetit Kjustendill - kjo pjesë e Bullgarisë është afirmuar si kopshti i qershive i vendit tonë. Kurse vjelja e frutës së shijshme pritet që të zgjasë deri në mesin e muajit korrik...

botuar më 21-06-08 10.02.PD