Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria në fotografi

Qyteti Ballçik – një nga perlat e bregdetit tonë verior – në pritje të një stine më të mirë turistike.Përveç detit, Ballçik është i njohur edhe për trashëgiminë e tij të pasur natyrore. Në Greqinë e Lashtë ai është quajtur Kruni (nga fjala greke për “burime”), ndoshta për shkak të burimeve minerale, të cilat janë me temperaturë rreth 31 gradë.Edhe sot përshtypje më të madhe bëjnë Pallati dhe Kopshti Botanik ...

Foto: Krasimir Martinov

Më shumë nga rubrika

Bullgaria në fotografi

Një nga manastiret më të ruajtura funksionuese, i vendosur afër qytetit Etropole (Bullgaria Perëndimore), është emëruar pas Trinisë së Shenjtë. Festa e tempullit është në Rrëshajën, të cilën sivjet e festojmë më 20 qershor. Manastiri “Trinia e..

rinovuar më 21-06-18 5.38.MD

Bullgaria në fotografi

Pomorie – një nga destinacionet e preferuara për pushim veror në Bullgari Me plazhin 9 km, bregu i Pomorie ofron si atraksione të zhurmshme të verës, ashtu edhe mundësi për vetmi dhe relaksim të plotë Rezervati Arkitekturor..

botuar më 21-06-16 10.50.PD

Bullgaria në fotografi

Manastiri “Shën Luka Apostulli dhe Ungjilltari” është një vend i preferuar nga pelegrinët nga afër dhe larg. Ky është një manastir veprues ortodoks për gra, i vendosur në rrëzën veriore të malit Osogovska, rreth 7 km nga qyteti Kjustendill..

botuar më 21-06-11 5.31.MD