Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Informojnë BE për shkurtimin e buxheteve të mediave publike

Betina Zhoteva
Foto: Ani Petrova

Me katër vota “pro” dhe një “abstenim” Këshilli i Mediave Elektronike zgjodhi Betina Zhoteva kryetare të tij. Ky është mandati i dytë njëvjeçar i Zhotevës. Këshilli vendosi t'i dërgojë një letër Komisionit Evropian për shkak të problemit të buxheteve të reduktuara të mediave publike dhetë vetë institucionit. Rregullatori i mediave do të ngrejë edhe një herë çështjen e nevojës për reforma në financimin e mediave publike.

Zëvendëskryeministri i dorëhequr Tomisllav Donçev, i cili zbaton gjithashtu detyrën e Kryeministrit, mori angazhimin në një intervistë para Radios Kombëtare Bullgare për t’i sqaruar motivet e qeverisë për uljen e buxhetit kombëtar me gati 500 000 euro.

Më shumë nga rubrika

Lëvizje në tregun e pasurive të patundshme për shkak të bullgarëve të kthyer nga jashtë

Të dhënat për tremujorin e parë të vitit 2021 tregojnë një rritje serioze të vëllimit të transaksioneve në tregun e pasurive të patundshme në Bullgari. Rritja për të gjithë vendin është 17%. Në Varna rritja është 1%, njoftoi BNR Varna. Sipas..

botuar më 21-06-13 6.05.PD

250 pilotë karting nga 16 vende garojnë në Bullgari

Në dy ditët e fundjavës në pistën e kartingut në qytetin Haskovo do të mbahet edicioni i dytë i ECO 24 orë të Bullgarisë, pjesë e kampionatit evropian të kartingut për qëndrueshmëri. Një total prej 250 pilotësh nga 16 vende do të garojnë për vendin..

botuar më 21-06-12 6.45.PD

Sofia Pride kthehet në rrugët e kryeqytetit të Sofjes

Të shtunën, Sofia Pride do të kalojë nëpër rrugët e kryeqytetit - një marshim në mbështetje të komunitetit LGBTI (lezbike, homoseksualë, biseksualë, njerëz trans dhe intereksualë). Parada mbahet çdo vit në Sofje që nga viti 2008. Pasi vitin e..

botuar më 21-06-12 6.10.PD