Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Shkurtimi i buxhetit kërcënon misionin publik të Radios Kombëtare Bullgare

Drejtori i BNR-së Andon Balltakov
Foto: BGNES

Në një letër zyrtare Drejtori i Përgjithshëm i Radios Kombëtare Bullgare /BNR/ Andon Balltakov i kërkoi Parlamentit të ndryshojë tekstin e Ligjit për Buxhetin e Shtetit, i cili e lejon qeverinë të shkurtojë fondet për radion publike. Buxheti i BNR për këtë vit u zvogëlua me gati 1 milion leva përmes dekretit të fundit të kabinetit të dorëhequr.

Andon Balltakov thekson se kjo kërkon që të zvogëlohen shpenzimet operative të radios dhe rrezikohet zbatimi i misionit të saj publik.

"Kompensimi i financave të reduktuara mund të çojë në humbje të vendeve të punës ose në paaftësi të BNR për të paguar shpenzimet në rritje të transmetimit tokësor, të zgjidhë çështjet e lidhura me pagimin e të drejtave të autorit", shkruhet në letrën e Drejtorit drejtuar deputetëve, Presidentit, Këshillit të Ministrave dhe Përfaqësimit të KE në Bullgari.


Më shumë nga rubrika

“Prush” me autor Nasimo është grafiti më i madh në Evropën Lindore

Grafiti më i madh i pikturuar me detaje në Evropën Lindore dhe në Ballkan mund të shihet në qytetin Sliven, Bullgari Juglindore. Kompozita mban emrin “Prush” dhe është vepër i piktorit të njohur bullgar të grafitëve Stanisllav Trifonov (Nasimo) ...

botuar më 21-06-13 10.25.PD
Pamje nga qyteti Kjustendill viti 1927 / Foto: Muzeu Historik Regjional Kjustendill

Një arkiv digjital do të ruajë gjallë historinë e trashëgimisë sonë industriale

Fabrika, pajisje hekurudhore, ura, thertore, të cilët kanë përfshirë në veten e vet historinë e zhvillimit të stuhishëm të industrisë nga dhjetëvjeçarët e parë të shekullit të kaluar, sot rrëzohen ose “vetëndizen” dhe shkatërrohen. Që të ruajë..

botuar më 21-06-12 12.45.MD

“Fryma e Luginës” – një makinë futuristike krijuar nga nxënësit

Një automobil unik që vihet në lëvizje me bateri elektrike krijuan nxënësit e Gjimnazit Profesional të Transportit dhe Menaxhimit të Transportit në qytetin Kazanllëk. Ai ka emisione zero dhe efikasitet të lartë energjetik. Kjo makinë u punua..

botuar më 21-06-12 8.15.PD