Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bileta dhe karta pa kontakt në transportin publik të Sofjes

Foto: stolica.bg

Nga 11 maji në transportin publik të Sofjes fillon pagesa pa kontakt e biletave dhe përdorimi i kartave të reja plastike për udhëtime në transportin tokësor. Para programit "Horizont" të Radios Kombëtare Bullgare drejtori i Qendrës për Lëvizjen Urbane Dimitër Dillçev tha se pas 17 majit, pas një vendimi të Këshillit Komunal, do të prezantohen biletat për udhëtime në transportin publik të kryeqytetit. Përmes postës elektronike ose telefonit, pasagjeri do të jetë në gjendje të ngarkojë një vërtetim të udhëtimit 60 minutash me opsione nëse është e nevojshme për të zgjatur kohën e udhëtimit me 15, 20 dhe 30 minuta.

Sipas kontratës sistemi i ri elektronik kushton 42 mln. euro. Pagimi i tij i plotë pritet të jetë mbaruar në vitin 2028.

Sistemi i ri elektronik pritet të paguhet në 2028 dhe kushton 42 milion euro sipas kontratës.


Më shumë nga rubrika

Godina e BNR-së

BNR mbetet media me besim më të madh

Radio Kombëtare Bullgare /BNR/ është përsëri media në të cilën qytetarët bullgarë kanë besimin më të madh, tregon raporti për vitin 2021 i Institutit për Studimin e Gazetarisë "Reuters" pranë Universitetit të Oksfordit. Pjesa më e madhe, 72% e..

botuar më 21-06-23 11.56.PD

Docenti Petër Atanasov: “Pacienti nuk është një llogari financiare!”

Çdo mëngjes, pavarësisht nëse është ditë pune ose ditë pushimi, përpara kabinetit të docentit Petër Atanasov , në klinikën “Sëmundje të Brendshme” të Spitalit Universitar për një shërim aktiv dhe një mjekësi të shpejtë “Pirogov” radhiten..

botuar më 21-06-23 10.28.PD

Bullgarët dhe spanjollët nderojnë Julio Palencia

Sot Ambasada e Spanjës në Bullgari prezanton një botim jashtëzakonisht interesant, të titulluar “Nëpër gjurmët e një diplomati spanjoll në Sofje: Julio Palencia. Itinerari dhe pasqyra e marrëdhënieve diplomatike midis Spanjës dhe Bullgarisë”...

botuar më 21-06-22 2.55.MD