Programi i ditës

“Shkronjat e fshehura” para Bibliotekës Kombëtare në Sofje

Foto: Facebook / @HiddenLettersBulgaria

Stola nën formën e shkronjave prezantojnë para Bibliotekës Kombëtare “Shenjtorët Kirill dhe Metodij” me rastin e 11 majit. Dita në të cilën nderojmë kujtimin e Vëllezërve të Shenjtë Kirill dhe Metodij është edhe festë e bibliotekës.

Projekti “Shkronjat e fshehura” do të prezantohet në praninë e shkrimtarëve të njohur bullgarë, ndër të cilët edhe Georgi Gospodinov.

Stolat janë 14 dhe janë në formën e germave të alfabetit bullgar pa analog grafik në alfabetin latin dhe në të grek. Në çdo stol mund të lexohen vjersha të shkruara për projektin.

Stolat shkronja do të mbeten para godinës së bibliotekës deri më 21 maj gjë pas së cilës dërgohen në Bruksel.

Projekti “Shkronjat e fshehura” realizohet nga fondacioni “Lexo Sofjen” që nga viti 2018. Jashtë shtetit popullarizohet nën emrin “Shkronjat bullgare”.


Më shumë nga rubrika

Georgi Gospodinov fitoi çmimin më prestigjioz italian për letërsi

Shkrimtari Georgi Gospodinov fitoi çmimin më prestigjioz italian për letërsi "Premio Strega Europeo". Ai është bullgari i parë që merr çmimin në kategorinë e autorëve evropianë dhe shkrimtari i parë nga Evropa Lindore që e merr atë. Çmimi u dha..

botuar më 21-10-18 9.12.PD
Foto: Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Sofje

Arti i të shkruarit dhe magjia e fjalëve po bashkojnë gjithnjë e më shumë Bullgarinë dhe Shqipërinë

Para disa ditësh Ambasada Shqiptare në Bullgari në bashkëpunim me Katedrën e Ballkanistikës në Universitetin e Sofjes “Shën Kliment Ohridski” promovuan librin e autorit, piktorit dhe fotografit shqiptar Fate Velaj titulluar “Kryqëzimi”, i..

botuar më 21-10-11 11.29.PD
Zahari Kamenov

Një shëtitje fotografike në studion e Zahari Kamenovit

Në studion e Zahari Kamenovit   gjithmonë ka një ngjyrim të veçantë dhe është shumë interesante. Piktori ka prezantime të shumta jashtë shtetit - në Meksikë, Kore, Gjermani, Zvicër, Francë, Holandë, Turqi, Çeki, Japoni. E vizitojmë në një moment të..

botuar më 21-10-11 7.15.PD