Thirrje ndaj qeverisë teknike për ta rimëkëmbur buxhetin e BNR-së

Godina e BNR-së
Foto: Ivajllo Mihajllov

Shoqata e Gazetarëve Evropianë i bëri thirrje qeverisë së përkohshme të rivendosë subvencionin e buxhetit për Radio Kombëtare Bullgare - BNR në shumën e tij të plotë. Në mars dhe prill buxheti i BNR-së u zvogëlua me 420 000 euro.

Vendimi i kabinetit Borisov 3 për të shkurtuar subvencionet e mediave publike në mënyrë proporcionale u justifikua nga nevoja për para për shkak të shpenzimeve të jashtëzakonshme të Ministrisë së Shëndetësisë në kushtet e pandemisë.

Me këtë rast, Drejtori i Përgjithshëm i Radios Kombëtare Bullgare, Andon Baltakov, deklaroi se shkurtimi i fondeve e detyron atë të ulë shpenzimet operative të medias për 40 vende pune.

Më shumë nga rubrika

Godina e BNR-së

BNR mbetet media me besim më të madh

Radio Kombëtare Bullgare /BNR/ është përsëri media në të cilën qytetarët bullgarë kanë besimin më të madh, tregon raporti për vitin 2021 i Institutit për Studimin e Gazetarisë "Reuters" pranë Universitetit të Oksfordit. Pjesa më e madhe, 72% e..

botuar më 21-06-23 11.56.PD

Docenti Petër Atanasov: “Pacienti nuk është një llogari financiare!”

Çdo mëngjes, pavarësisht nëse është ditë pune ose ditë pushimi, përpara kabinetit të docentit Petër Atanasov , në klinikën “Sëmundje të Brendshme” të Spitalit Universitar për një shërim aktiv dhe një mjekësi të shpejtë “Pirogov” radhiten..

botuar më 21-06-23 10.28.PD

Bullgarët dhe spanjollët nderojnë Julio Palencia

Sot Ambasada e Spanjës në Bullgari prezanton një botim jashtëzakonisht interesant, të titulluar “Nëpër gjurmët e një diplomati spanjoll në Sofje: Julio Palencia. Itinerari dhe pasqyra e marrëdhënieve diplomatike midis Spanjës dhe Bullgarisë”...

botuar më 21-06-22 2.55.MD