Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Pozicioni bullgar për Maqedoninë e Veriut mbetet i pandryshuar

Svetlin Stoev dhe Ekaterina Zaharieva
Foto: BGNES

Pozicioni bazë i Bullgarisë për Maqedoninë Veriore u miratua me konsensus nga të gjitha forcat politike në Parlament. Ne nuk jemi të ngarkuar për ta ndryshuar këtë qëndrim. Ajo që varet nga kabineti i përkohshëm dhe Ministria e Jashtme do të bëhet për të vazhduar dialogun, tha ministri i ri i përkohshëm Svetllan Stoev, njoftoi BGNES.

"Nga tani e tutje, gjithçka është në duart e zyrtarëve të Maqedonisë Veriore. Ata janë shumë të qartë për pozicionin bullgar dhe nuk duhet të spekulojnë se do të ketë ndonjë ndryshim në 2-3 muajt e ardhshëm për sa kohë që kjo qeveri e përkohshme zgjat," shtoi Stoev, i cili pranoi postin nga Ekaterina Zaharieva në një ceremoni në Ministri .


Më shumë nga rubrika

Zoran Zaev “shëtiti” nëpër Sofje

Vizita e Kryeministrit maqedonas Zoran Zaev më 17 qershor në Sofje filloi në një shkallëminore dhe në një sigurim të tepruar nga të dyja palët. Një ditë para mbërritjes së delegacionit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Ministria e Jashtme..

botuar më 21-06-18 2.45.MD

Nuk ka ndryshim në pozitën bullgare ndaj Maqedonisë së Veriut

Kërkesat për organizimin e një konference ndërqeveritare me Republikën e Maqedonisë së Veriut nuk u përmbushën, njoftoi Ministria e Jashtme Bullgare. Qeveria miratoi pozitën e Bullgarisë për takimin e Këshillit të Çështjeve të Përgjithshme, i cili..

botuar më 21-06-17 9.47.PD

Kabineti i përkohshëm raportoi muajin e parë të punës së tij

Sa më shumë që punojmë dhe thellohemi në problemet, aq më shumë gjejmë kaos dhe mungesë rregullash, deklaroi kryeministri i përkohshëm Stefan Janev duke evidentuar muajin e parë të punës së qeverisë. “ Tabloja reale tregon atë që mund ta..

botuar më 21-06-15 2.06.MD