Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

UNICEF po analizon problemet e dhunës mbi fëmijët në Bullgari

Zonjat Muita dhe Jotova
Foto: BGNES

Dhuna ndaj fëmijëve dhe politikat e parandalimit u diskutuan në Sofje nga Nënpresidentja Ilijana Jotova dhe Përfaqësuesja e UNICEF në Bullgari Dr. Jane Muita. Dhuna në shkollë vazhdon të jetë një nga problemet kryesore me të cilat përballen fëmijët dhe prindërit, sipas sondazhit të parë përfaqësues kombëtar të kryer nga UNICEF mbi të gjitha format e dhunës ndaj fëmijëve. Sipas Fondit të Fëmijëve të OKB, çdo fëmijë i dytë ka përjetuar një formë të dhunës deri në moshën 18 vjeç, dhe dhuna më e zakonshme është ajo emocionale. Në thelbin e parandalimit të problemit është informacioni i mirë dhe të dhënat e besueshme mbi baza e të cilëve duhet të formohen politikat, tha përfaqësuesi i UNICEF.

Jotova dhe Muita diskutuan gjithashtu pasojat e pandemisë dhe masave kufizuese mbi shëndetin mendor të fëmijëve dhe të rinjve - një temë mbi të cilën Nënpresidentja po punon në mënyrë aktive. Ndër temat e shqyrtuara ishte edhe numri në rritje të refugjatëve dhe migrantëve që nga fillimi i vitit, duke përfshirë fëmijë të pashoqëruar, njoftuan nga zyra e shtypit e presidencës.


Më shumë nga rubrika

Po zhvillohet Takimi i Nëntë Kombëtar i Mbarështuesve të Deleve

Pranë fshatit Arbanasi të rrethit të Veliko Tërnovos, pranë manastirit të Pjetrit dhe Palit, po zhvillohet edicioni i nëntë i Takimit Kombëtar të Mbarështuesve të Deleve. Në kuadrin e tri ditëve, nga 18 deri në 20 qershor, profesionistë të..

botuar më 21-06-19 7.35.PD

Shtetasit e BE do të mund të hyjnë në Greqi edhe me një test negativ antigjeni

Nga sot, 19 qershor, të gjithë qytetarët, të cilët arrijnë nga të ashtuquajturat “vende të gjelbra”, përfshirë Bullgarinë (https://reopen.europa.eu/en) , pavarësisht nga lloji i transportit, do të mund të hyjnë në Greqi po të prezantojnë një..

botuar më 21-06-19 6.05.PD

Bullgaria dhe Rumania do të kenë qasje në sistemin e informacionit të vizave të BE

Bullgaria dhe Rumania kanë përfunduar me sukses testet teknike të kërkuara për t'u lidhur me Sistemin Evropian të Informacionit të Vizave (VIS). Nga korriku, autoritetet kufitare të të dy vendeve do të kenë të drejtën për të hyrë në informacionin që..

botuar më 21-06-18 3.47.MD