Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

½ prej punëdhënësve janë gati ta vazhdojnë punën në distancë edhe pas pandemisë

Foto: arkiv

Më shumë se gjysma e punëdhënësve (55%) kanë filluar të përdorin punën nga distanca në kompanitë e tyre, ndërsa 28% e kanë përdorur këtë formë të punës para pandemisë. 17% e punëdhënësve nuk e aplikojnë punën në distancë. Këtë e tregon një studim i Dhomës Bullgare të Tregtisë i zhvilluar ndër menaxherët e 180 ndërmarrjeve në të gjithë vendin për ndikimin e Covid-19 në organizimin e punës.

Për çdo punëdhënës të tretë (33.3%) është i vështirë saktësimi i rregullave për punë në distancë dhe sigurimi i vendeve të punës në shtëpi me pajisjet e nevojshme. Përgjegjësia dhe stresi në rritje i punës janë një problem për 28% prej të anketuarve. 17% e menaxherëve shënojnë përshkallëzim të konflikteve brenda stafit. Përkundër këtyre problemeve, gjysma e punëdhënësve synojnë ta vazhdojnë punën në distancë edhe pas heqjes së masave anti-epidemike.

Ulja e shpenzimeve të përgjithshme (72%) dhe krijimi i formave fleksibile të punës (67%) janë përfitimet më të mëdha të punës në distancë, sipas pjesëmarrësve në anketë.


Më shumë nga rubrika

Mbi 80 për qind e dhuruesve të gjakut tek ne janë të afërm të atyre në nevojë

Vështirë se ka ndonjë nevojë për të bindur dikë që dhurimi i gjakut do të japë gjënë më të vlefshme - një shans për jetë. Dita e sotme i kushtohet rritjes së ndërgjegjësimit në të gjithë botën për nevojën për gjak të sigurt dhe produkte të gjakut...

botuar më 21-06-14 1.03.MD

“Prush” me autor Nasimo është grafiti më i madh në Evropën Lindore

Grafiti më i madh i pikturuar me detaje në Evropën Lindore dhe në Ballkan mund të shihet në qytetin Sliven, Bullgari Juglindore. Kompozita mban emrin “Prush” dhe është vepër i piktorit të njohur bullgar të grafitëve Stanisllav Trifonov (Nasimo) ...

botuar më 21-06-13 10.25.PD
Pamje nga qyteti Kjustendill viti 1927 / Foto: Muzeu Historik Regjional Kjustendill

Një arkiv digjital do të ruajë gjallë historinë e trashëgimisë sonë industriale

Fabrika, pajisje hekurudhore, ura, thertore, të cilët kanë përfshirë në veten e vet historinë e zhvillimit të stuhishëm të industrisë nga dhjetëvjeçarët e parë të shekullit të kaluar, sot rrëzohen ose “vetëndizen” dhe shkatërrohen. Që të ruajë..

botuar më 21-06-12 12.45.MD