Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria dëshiron të zgjerojë eksportin e saj për në Kinë

Dun Sjaoxjun dhe Stefan Janev
Foto: BGNES

Në një takim në Sofje Kryeministri Stefan Janev dhe ambasadori kinez në Bullgari Dun Sjaoxjun shprehën dëshirën për të forcuar lidhjet ekonomike dhe tregtare dhe për të vazhduar dialogun mbi temat me interes të përbashkët.

Theksi u vu mbi zgjerimin e hyrjes në tregun kinez për produkte dhe shërbime bullgare me cilësi të lartë dhe në marrjen e lejeve të nevojshme nga pala kineze për të importuar më shumë produkte bujqësore bullgare në Kinë.

U theksua potenciali për tërheqjen e më shumë investimeve nga Kina në Bullgari.


Më shumë nga rubrika

“Koshere karriere” në Sofje si një pasqyrë të tregut të punës në kushtet e koronavirust

IT specialistë, menaxherë të marketingut, punonjës në kompani të jashtme dhe konsulentë në fushën e biznesit dhe të financave – janë   ndër kuadrot më të kërkuara në tregun e punës për momentin. Këtë e tregon një anketimi i Radio Bullgarisë bërë..

botuar më 21-09-14 12.46.MD

Në 6 vjet, çmimi i tokës bujqësore u rrit përgjysmë

Toka e punueshme në Bullgari është rritur në çmim për 6 vjet me mbi 47 për qind, njoftoi Instituti Kombëtar i Statistikave. Në vitin 2014, çmimi mesatar për dynym ara ishte 362 euro, dhe në vitin 2020 u bë 533 euro. Rritja më e madhe në çmimet e..

botuar më 21-09-14 10.39.PD
Kristalina Georgieva

Kristalina Georgieva: Inflacioni në vendin tonë ende nuk është shkak për shqetësim

Në sfondin e rritjes së çmimeve, pritjet për inflacionin në vendin tonë ende nuk janë shqetësuese, tha Kristalina Georgieva, drejtoreshë menaxhuese e Fondit Monetar Ndërkombëtar, në forumin ndërkombëtar “Career Kosher” në Sofje. Sipas saj, proceset e..

botuar më 21-09-09 3.57.MD