Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

1/5 e kredive janë nën pikëpyetje pas përfundimit të moratoriumit bankar

Foto: Ani Petrova

Rreth 20% e njerëzve nuk do të jenë në gjendje të shërbejnë huat e tyre pas skadimit të moratoriumit mbi to. Kjo u njoftua gjatë forumit "Zhurma e Parave" nga Rajna Mitkova - Presidente e Asociacionit të Kolektorëve. Me lehtësimin e masave dhe avancimin e vaksinimit kundër Covid-19 shumë njerëz do të duan të fillojnë të harxhojnë më shumë, si më parë, por është mirë të jemi të kujdesshëm me financat tona personale, paralajmëroi Mitkova para korrespodentes së BNR-së Marta Mlladenova.

"Në të njëjtën kohë, paratë tona po zhvlerësohen për shkak të inflacionit dhe normave negative të interesit," shtoi eksperti i tregjeve të kapitalit Anton Panajotov, i cili rekomandoi që kursimet të investohen në aktive të ndryshme pas konsiltimeve me specialistëve përkatës.

Më shumë nga rubrika

Ka mbi 100 projekte bullgaro-greke në kuadër të programit evropian të bashkëpunimit ndërkufitar

Bashkëpunimi midis Bullgarisë dhe Greqisë në kuadër të programit evropian të bashkëpunimit ndërkufitar INTERREG filloi në fund të viteve 1990 me programin INTERREG I (1990-1993). Periudha e fundit programore INTERREG V-A 2014-2020 u miratua nga..

botuar më 21-07-19 11.09.PD

22% më shumë janë "të varfrit që punojnë" që nga fillimi i vitit

Edhe pse me të ardhura të ulëta, jetonim më mirë përpara shfaqjes së pandemisë, sesa tani - thotë një muzikant i njohur bullgar. Puna jonë u pakësua shumë, por llogaritë e faturave për ujë dhe korrent ecin çdo muaj, kurse nëpër dyqane çdo gjë po..

botuar më 21-07-17 3.50.MD

Viti është bujar ndaj prodhuesve të mjaltit, të paktën tani për tani

Pranvera e vitit 2021 në Bullgari qe e ftohtë dhe e lagësht, kurse vеra sikurse disi u vonua, por hyri me temperatura të larta dhe reshje të mëdha shiu. Dhe nëse kjo për njerëzit ishte më tepër një anomali, del se periudha ka ofruar një shans të..

botuar më 21-07-08 10.35.PD