Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

MPJ: Na presin zgjedhjet me numrin më të madh të seksioneve jashtë vendit

Kalin Anastasov
Foto: BGNES

Më pak kërkesa për votim jashtë vendit janë paraqitur deri më tani sesa në zgjedhjet parlamentare të prillit. Deri më tani, 37 000 bashkatdhetarë tanë kanë aplikuar jashtë vendit, përderisa në zgjedhjet e dy muajve më parë numri i tyre i përgjithshëm ishte 80 000. Kjo u njoftua nga Ministria e Punëve të Jashtme.

568 seksione jashtë vendit hapen automatikisht dhe sipas Ministrisë së Jashtme numri i tyre do të arrijë në 800. Numri më i madh i seksioneve të reja pritet të jetë në Britaninë e Madhe.

Në Turqi te momenti numri i seksioneve është 110.

Në Gjermani numri i seksioneve pritet të jetë 105.

Kalin Anastasov - Zëvendës Kryetar i Grupit të Punës “Zgjedhjet” në Ministrinë e Punëve të Jashtme (MPJ), komentoi se, “Ndoshta do të ketë një situatë në të cilën me dy herë më shumë seksione nuk do të jemi në gjendje të arrijmë rezultatet e zgjedhjeve në prill”. Sipas tij, arsyeja për këtë mund të jetë sezoni i pushimeve.

Meqenëse KQZ nuk ka kontraktuar ende furnizimin e makinave shtesë, ekziston rreziku që të mos ketë votim makinerish jashtë vendit, pranoi kryetari i grupit të punës Ivan Kondov.

Zgjedhjet jashtë vendit do të kushtojnë mbi 7 milion leva.


Më shumë nga rubrika

Toshko Jordanov

ITN dëshiron partneritet me "Bullgarinë Demokratike" dhe "Po e vazhdojmë ndryshimin"

"Ka një popull të tillë" (ITN) dorëzoi dokumentet e veta në KQZ për pjesëmarrje në zgjedhjet e ardhshme parlamentare. Formacioni i showmanit Sllavi Trifonov tashmë deklaroi se nuk do të propozojë një kandidat të vet për president, por do të..

botuar më 21-09-27 12.50.MD
Prof. Penka Petrova

Drejtoresha e Institutit të Imunologjisë: Tani për tani pa vaksinë bullgare kundër Covid-19

"Ne jemi shumë larg nga krijimi i një vaksine bullgare kundër koronavirusit dhe nuk duhet ta presim atë," tha për BNR Prof. Penka Petrova, drejtoreshë e Institutit të Mikrobiologjisë në Akademinë Bullgare të Shkencave. Kështu, ajo ra në..

botuar më 21-09-27 11.19.PD
Konstantin Konstantinov

Të prekurit nga çmimet e larta të energjisë elektrike duhet të ndihmohen

Shteti do të jetë në gjendje të qetësojë situatën përmes një shpërndarjeje të arsyeshme të të ardhurave shtesë që merr si rezultat i çmimit të lartë të energjisë elektrike, këtë prognozë e bërë para BNR Konstantin Konstantinov, drejtor ekzekutiv i..

botuar më 21-09-27 9.49.PD