Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Fillon një procedurë e re për zgjedhjen e prokurorëve bullgarë në Prokurorinë Evropiane

Laura Kovesi
Foto: BGNES

Prokuroria Evropiane - PE nuk është një institucion i huaj - ajo u shërben qytetarëve evropianë, tha Prokurorja e Përgjithshme Evropiane Laura Kovesi në një konferencë shtypi në Shtëpinë e Evropës në Sofje. “Ne do të hetojmë krimet me fondet evropiane nëse dëmi është mbi 10 milion euro. Ne do të hetojmë gjithashtu mashtrime të TVSH-së dhe raste korrupsioni. Ne do të hetojmë në mënyrë të pavarur dhe do të punojmë për të sjellë çështje në gjykatat kombëtare”, tha Kovesi.

Kovesi shtoi se një procedurë e re për zgjedhjen e prokurorëve bullgarë në Prokurorinë Evropiane do të fillojë më 14 qershor. Kjo u ra dakord gjatë takimeve të saj me institucionet bullgare.


Më shumë nga rubrika

Bullgaria është lidere e BE-së për gratë në sektorin IT

Numri i specialistëve në sektorin bullgar të teknologjive të informacionit dhe komunikimit u rrit në vitin e krizës 2020 me 2.1 mijë veta, sipas të dhënave të Eurostat. Kështu, numri i përgjithshëm i të punësuarve në këtë fushë u rrit në 103.3..

botuar më 21-07-24 10.05.PD

Bukuritë e botës nënujore paraqiten në një ekspozitë në Varna

Një ekspozitë në të hapur me fotografi nënujore mund të shihet deri në fund të gushtit në lagjen krijuese “Talijana” të qytetit bregdetar Varna. “Qëllimi ynë është të paraqesim bukurinë e botës nënujore të Detit të Zi dhe oqeanit botëror”, tha..

botuar më 21-07-24 9.05.PD

ShBA: Bullgaria tërheq me krah të lirë pune, por korrupsioni është një problem

Bullgaria është ndër vendet me fuqinë punëtore më të lirë në Bashkimin Evropian, me taksë të ulët dhe të fiksuar korporatave dhe tatim mbi fitimin. Kjo e bën atë një destinacion tërheqës për shumë investitorë me kosto më të ulët biznesi. Sidoqoftë,..

botuar më 21-07-23 7.11.MD